Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV AUSTRALIJE

Hrvatska nedavno igrala EP-a, a već u ponedjeljak je čeka nastup na Svjetskom prvenstvu

Ivica Tucak
Igor Kralj/PIXSELL
04.02.2024.
u 12:33

"Australija ne igra vaterpolo kakav smo navikli na europskoj razini. I zbog toga će ova utakmica biti psihološki zahtjevna. Imali smo zbog toga posebnu pripremu, a mislim da smo igranjem protiv Italije i Grčke napravili sve što moramo napraviti prije Svjetskog prvenstva. Isto tako, analizom smo igračima predočili sve što nas čeka protiv Australije."

Prva utakmica na svakom velikom natjecanju je posebna i zahtjevna pa će takva biti i ova protiv Australije, rekao je Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije prije početka Svjetskog prvenstva u Dohi.

Prvu utakmicu u skupini A Hrvatska igra u ponedjeljak protiv Australije, a dvoboj počinje u 11.30 sati. Ostali suparnici u skupini još su Španjolska i Južnoafrička Republika.

„Australija ne igra vaterpolo kakav smo navikli na europskoj razini. I zbog toga će ova utakmica biti psihološki zahtjevna. Imali smo zbog toga posebnu pripremu, a mislim da smo igranjem protiv Italije i Grčke napravili sve što moramo napraviti prije Svjetskog prvenstva. Isto tako, analizom smo igračima predočili sve što nas čeka protiv Australije. Optimistični smo, ali i oprezni prije prvog susreta. Naravno da imamo šansu i očekujemo pobjedu koja bi nam otvorila nešto lakši put prema našem cilju, a to je, u ovom slučaju, plasman na Olimpijske igre ove godine u Parizu“, najavio je start Svjetskog prvenstva hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Optimisti prije početka Svjetskog prvenstva su i hrvatski reprezentativci Ante Vukičević i Luka Lončar.

„Prvi dvoboj protiv Australije nam je iznimno važan. Pobjeda nam otvara daljnji put. U svakom slučaju uz startnu računamo i na pobjedu protiv Južnoafričke Republike. Australci su fizički odlično pripremljeni, puno plivaju i moramo biti spremni na individualnu odgovornost u obrani jer će Australci raditi puno uplivavanja. Moramo utakmici dati svoj ritam i strpljivo u napadu igrati na njihovu plitku obranu“, rekao je Ante Vukičević, a sličnog razmišljanja je i Luka Lončar.

„Bit će ovo fizička teška utakmica. Australci su kao i uvijek, sigurno, odlično pripremljeni. Moramo biti potpuno glavom unutra, koncentrirani i odigrati pravu mušku utakmicu. Budemo li na svojoj razini očekujemo pobjedu“, zaključio je Lončar.

Komentara 1

MA
majeltomoguce
14:02 04.02.2024.

... a za pola godine će i Olimpijada! Besasti sport i bedasta organizacija koja ne zna organizirati natjecanja koja imaju neki smisao. Tko još i u kojem to sportu ima u 7 mjeseci i Euro i svjetsko i Olimpijadu???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije