Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U prvoj utakmici svi hrvatski igrači upisali se u listu strijelaca

Hrvatska - Maroko 35:22 - Pakleni uhvatili ritam

mirza-txt.jpg
import
20.01.2007.
u 15:59

Lako i uvjerljivo hrvatski rukometaši pobijedili su Maroko s 35:22 (17:11) u prvoj utakmici skupine F na Svjetskom prvenstvu. Znalo se da nam treća po kvaliteti momčad iz Afrike ne može parirati znanjem, a dobar pristup zadaći naših rukometaša otklonio je i svaku pomisao da bi s brzim Marokancima moglo biti i najmanjih problema.

Za naše je to bila lagana uvertira uoči jakih dvoboja danas s Korejom, a sutra s Rusijom, koje su međusobno nadmetanje okončale 32:32 remisom. Činilo se lošim što je Nikša Kaleb igrao kratko jer je ozlijedio zdjelicu.
- Nije ništa strašno, Kaleb će moći igrati protiv Koreje, donio je poslije dobru vijest dr. Mladen Miškulin.

- Plan smo ispunili, zadovoljan sam jer smo pobijedili bez mnogo napora. Odlučio sam od samog početka mijenjati igrače jer nas tek sada čekaju pravi ispiti, zato sam čuvao neke - objašnjavao je izbornik naših rukometaša Lino Červar.  

Igrali su svi, a osim vratara, svi su se upisali i među strijelce. I premda Maroko nije momčad koja može ponuditi čak i obrise za čvršću procjenu, s mnogo se pozornosti gledalo u naše čuvare mreže. Venio Losert zbog ozljede dugo nije imao utakmica, a Mirku Aliloviću bio je ovo debi na velikom natjecanju. Obojica su branili dobro. Losertu je to važno da brže uđe u natjecateljski ritam, Aliloviću da pojača samopouzdanje. 

Izbornik je naglasio zadovoljstvo kako se odigralo u obrani. A zna se, u njoj nije bilo dojučerašnjeg komandanta Davora Dominikovića.
- Dobro smo odigrali i u sustavu 3-2-1 i 5-1, dobrom obranom došli smo u priliku za kontre i lake pogotke, što je bilo važno da se i tu ne umaramo - ističe Červar.  

U utakmici u kojoj je u pobjedu svatko od naših rukometaša ugradio ponešto, osim dobrih vratara, valja pohvaliti i Ivana Balića, koji je našao prilike i za poneku ekshibiciju, te Igora Vorija, Dragu Vukovića i Denisa Špoljarića.


HRVATSKA - MAROKO 35:22

HRVATSKA: Losert, Alilović; Kaleb 2, Sulić 4, Balić 2, Lacković 3, Zrnić 4 (1), Vori 4, Džomba 3 (2), Vuković 4, Špoljarić 2, Metličić 3, Vukić 3, Valčić 1
MAROKO: Idrissi, Laaroussi; Tatbi, Imaghri 1, El Fil, El Alami, Bnousinan, El Goundoul 6, El Morabet 6 (4), Bouhaddioui 5, Bengadi, Salam 1, Rougchi, Berrajaa 3

SEDMERCI: Hrvatska 5 (3), Maroko 5 (4)
ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta, Maroko 8 minuta

Pred 6.000 gledatelja u Porsche Areni u Stuttgartu sudili su Menezes i Pinto iz Brazila.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije