Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA liga

Hrvat žestoko kaznio Crvenu zvezdu, Srbi najavili dramu

04.01.2020.
u 22:41

Zvezdaši se imaju pravo žaliti, a o njihovoj žalbi odlučivat će jedan Slovenac (Koritnik), jedan Srbijanac (Zvijer) i jedan Hrvat (Štengl), odreda odvjetnici

"Zbog neopravdanog nedolaska Crvene zvezde na utakmicu 13. kola ABA lige u Podgoricu protiv Budućnosti, disciplinski sudac lige Saša Pavličić Bekić donio je odluku o sankcioniranju Crvene zvezde.

A ona se kažnjava s oduzimanjem jednog boda koji bi klub zaradio da je utakmicu odigrao i sa 20.000 eura te s pokrivanjem troškova organizacije utakmice odnosno dolaska sudaca i delegata na utakmicu".

Tako stoji u priopćenju ABA lige i to su odluke iza kojih čvrsto stoji Saša Pavličić Bekić koji je do njih došao temeljem disciplinskog pravilnika i izvješća delegata utakmice Senada Beganovića.

Što se pak tiče odluke o tome da se utakmica registrira 20:0 u korist domaćina Budućnosti ona nije od disciplinskoga suca nego po automatizmu članka pravilnika koji tretira nedolazak na utakmicu.

Dakako, kažnjeni klub na ove odluke ima se pravo žaliti Odboru za žalbe ABA lige, a Crvena zvezda se već požalila medijima svojim priopćenjem.

A u njemu stoji, zašto se tome ne čudimo, da bi žalbeno tijelo lige trebalo uvažiti žalbu beogradskog kluba ili će - u suprotnom - ABA liga kakvu znamo prestati postojati.

Već i prije ove odluke predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović najavio je mogućnost istupanja njegova kluba iz ovog natjecanja i bit će zanimljivo vidjeti što će uistinu poduzeti ako njihova žalba bude odbijena.

Priča oko neodlaska Zvezde u Podgoricu događala se u danima kada je ABA liga još bila obezglavljena jer su novi direktor Dubravko Kmetović i sportski direktor Milija Vojinović od Skupštine klubova izabrani tek u petak.

Iz Zvezde se žale da su se obratili pismeno predsjedniku lige, Ciboninu direktoru Domagoju Čavloviću, ali im on iz nekog razloga nije odgovarao na njihove dopise te je tako otvorio Čoviću lijepi manevarski prostor za manipulaciju situacijom.

A baš ova situacija dokaz je da ABA liga mora promijeniti način funkcioniranja i da njome ne mogu predsjedati čelnici klubova koji su ujedno i vlasnici lige, jer tako dolaze u sukob interesa, već bi to predsjedništvo trebalo biti neka vrsta nadzornog organa, a ligu neka vode profesionalci.

Tako su gospoda Kmetović i Vojinović već na startu svojih mandata dobila u ruke prilično vruć krumpir, ali i priliku da se odmah postave čvrsto i mudro prema dužnostima koje su im povjerene. Doduše, neće oni odlučivati već Žalbeno vijeće kojeg čine jedan Slovenac (Boštjan Koritnik), jedan Srbijanac (Milovan Zvijer) i jedan Hrvat (Krunoslav Štengl), odreda ugledni odvjetnici.

Podsjetimo, Zvezda u Podgoricu nije otputovala zbog nemirne političke situacije uzrokovane novim zakonom o vjerskim slobodama koji najviše žulja Srpsku pravoslavnu crkvu.

Zvezdaši nisu vjerovali sigurnosnim procjenama nadležnih crnogorskih službi nego svojoj Bezbednosno informativnoj agenciji (BIA) koja, doduše, nije rekla da oni nikako ne smiju ići u Podgoricu nego je odluku o tome prepustila klubu. A beogradski klub je odlučio ne ići te je tako kreirao novu krizu regionalne lige.

Komentara 5

DU
Deleted user
05:59 05.01.2020.

Nerazumijem tu potrebu hrvatskih sportskih funktionera da hrvatske sportaše prisiljavaju da igraju u ligama odavno propale države pa čak sada osnivaju i druge lige te iste propale države! Nevjerojatno!

Avatar arba_arba
arba_arba
22:48 04.01.2020.

disciplinski sudac lige Saša Pavličić Bekić žestoko kaznio Crvenu zvezdu u svojstvu disciplinskog suca- a ne Hrvata.

TH
thelion
08:00 05.01.2020.

Time to say goodbye

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije