Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obranio naslov

Hrgović izmlatio suparnika: Čovjek je pomislio pasti, pa se predomislio

Filip Hrgović
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
09.12.2018.
u 09:03

Hvala svima koji već sada vjeruju da ću biti svjetski prvak! - kaže Filip

Izmlativši Kevina Johnsona (39) na mrtvo ime, pred 4000 gledatelja najbolji hrvatski boksač Filip Hrgović izborio je svoju sedmu pobjedu u profesionalnom ringu (7-0). To što je 39-godišnji Amerikanac istrpio spada u sferu nevjerojatnog, gotovo nadljudskog, no taj se borac nije dao nokautirati.

Doduše, jedan desni direkt ga je ozbiljno zaljuljao pa se naslonio na konopce te mu je sudac u ringu odbrojavao. Nakon toga, Johnson je izigravao mazgu koja trpi sve do isteka posljednje, osme runde, pa se moramo zapitati koliko dugo će ga boljeti glava nakon ovog gostovanja u glavnom hrvatskom gradu.

>> Pogledajte video: karijera Filipa Hrgovića

Među prvim čestitarima Hrgoviću bila je Biserka Petrović, majka legendarnog Dražena, koja mu se zahvalila što je za svoj nastup izabrao dvoranu koja nosi ime njenog sina.

El Animal svima se zahvalio

– Nadam se da sam opravdao ime koje ova dvorana nosi.

Hrgovićevi treneri Youseg Hassan i Pedro Diaz bili su zadovoljni izvedbom koji su uglas kazali:

– Jako je dobro što je Filip, uz takvu frekvenciju udaraca, izdržao osam rundi u tako visokom intenzitetu. Trebat će mu to za sve one mečeve koji dolaze.

Još u ringu, Hrgović je čestitao Johnsonu za sve batine koje je izdržao. Jer, po Yousefu Hassanu, Hrga je u nekim rundama ispucavao i po 100 udaraca.

– Čovjek se nije dao nokautirati, ima šampionsku bradu. Čak je pomislio pasti, pa se predomislio. No, zadovoljan sam i s pobjedom bez nokauta. Po rundi sam ispucavao 60-70 udaraca.

Zahvalio se “El Animal” i zagrebačkoj publici.

– Hvala svima koji, sada na počecima, vjeruju da ću biti svjetski prvak.

Dlanove nazočnog mnoštva za glavnu borbu večeri jako je dobro zagrijala Ivana Habazin. Djevojka iz Zlatara uspješno je uzvratila Srpkinji Evi Bajić za poraz doživljen prije pet i pol godina, tada u borbi za upražnjeni naslov IBF prvakinje svijeta. Ovo pak nije bila borba za pojas, ali je pobjeda slatka.

Filip Hrgović
1/22

– Ne gledam to kao na neku osvetu nego kao na dobro odrađenu borbu. Posljednja dva tjedna morala sam skinuti pet kilograma pa sam se osjetila malo slabijom, no kondicijski sam bila dobra i mogla sam još boksati. Moj američki trener James Ali Bashir stalno mi je vikao da idem naprijed, da ju mogu nokautirati no to se nje dogodilo jer nisam bila dovoljno strpljiva za takav udarac. Osim toga, Eva je bila spremna, što govori i to da je prije tri tjedna osvojila Prvenstvo Srbije u kikboksu.

Premda je imala dobro navijanje, Ivana se time nije zanosila.

– Kada sam jednom na nju krenula, a povukla me i publika, odmah sam dobila par kontri pa sam morala samu sebe obuzdavati. Nakon toga više se nisam obazirala na navijanje.

Najbržu pobjedu večeri izborio je 44-godišnji Ivica Perković. “Šibenska Stina” rušila je Zoltana Csalu četiri puta u prvoj i dvaput u drugoj rundi, a nemoćni Mađar predao se nakon šestog nokdauna. Bila je to neravnopravna borba u kojoj je šibenski teškaš izborio svoju 27. pobjedu u 61. profesionalnoj borbi.

– Iznenadilo me koliko se protivnik trudio da se vrati u borbu. Inače, ja sam još od ljeta u prilično dobrom stanju, a prije mjesec dana sam u Austriji osvojio pojas WBU organizacije – kazao je Perković i objasnio strast prema borbama u veteranskim godinama.

– Ja sam cijeli život pomagao drugima da grade karijeru, uskakao sam trbuhom za kruhom, a sada je došlo vrijeme da učinim nešto za sebe. No, pored boksa imam i tvrtku koja se bavi turizmom i ugostiteljstvom.

Jako dobru uvertiru za mečeve Ivane Habazin i Filipa Hrgovića odradio je nadareni njemački supersrednjaš Leon Bauer koji je dominirao svih osam rundi protiv Portugalca Silve kojem je i izmijenio osobni opis. Nakon borbe, u kojoj je pobjednik bio posve izvjestan, Silva je digao ruke kao da je pobjednik, a vjerojatno je htio reći “Hvala Bogu, preživio sam”.

>> Pogledajte kako je Thompson iz ringa pjevao za Hrgovića!

Nakon proglašenja pobjednika, Bauer se publici obratio na hrvatskom za što je zaradio ovacije. A kada smo mi pričali s njim to je zvučalo ovako:

Voli sve hrvatsko

– Ja želim puno fala ja mogu bude ovdje. Teško zato to je prvi put ja pričaj kamera ili televizija. Možda vidimo se još jedan put drugi godine.

Kraći intervju završili smo na engleskom, a Leon je objasnio svoje motive da uči hrvatski.

– Želim svoj mozak držati zaposlenim, u formi, a to ne možeš postići ako igraš video igrice i slično. Osim toga, ja volim vaš jezik, hranu, obalu, djevojke. Imam puno hrvatskih prijatelja uz čiju pomoć učim hrvatski a i djevojka mi je Hrvatica iz BiH. Nije mi lako pričati hrvatski pred kamerama jer ja zasad mogu pričati 20-30 posto vašeg jezika.

I Leonov otac Bernd priča pomalo hrvatskog, a uči ga i mlađi brat Alan jer oni svi zajedno svako ljeto dolaze na hrvatski dio jadranske obale.

Ključne riječi

Komentara 13

JU
juma
10:11 09.12.2018.

Objektivno ovo je mali neuspjeh, jer ga nije uspio srušiti. Pobjedu su ionako svi očekivali. Radi se o boksaču koji sjajno podnosi udarce ali ipak ga je Joshua pomeo u dvije runde i to kad je ovaj bio mladji i bolji nego sada. Očigledno Hrgović još nije na toj razini ali doći će to s vremenom.

DH
dalibor.hren
10:08 09.12.2018.

Dominacija Hrgovića, ali ne smijemo zaboraviti da je protivnik, četerdesetogodišnjak, prije pet dana imao službeni meč...

AS
ante_slavonac
09:23 09.12.2018.

bravo Hrgoviću

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije