Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko će za koga

Hokejaški turnir na OI podijelio svlačionicu Medveščaka

Medveščak
Marko Lukunić/Pixsell
16.02.2010.
u 13:11

Večerašnjom utakmicom SAD-a i Švicarske počinje za domaćine najočekivaniji dio Olimpijskih igara – turnir u hokeju na ledu. Procjenjuje se da će utakmice Kanađana gledati prosječno oko 80-90 posto stanovnika te zemlje.

Hokejaški turnir podijelit će i svlačionicu hokejaša Medveščaka, u kojoj je 11 Kanađana, te 5 Amerikanaca, pa će sigurno s napetošću pratiti međusobni dvoboj njihovih reprezentacija u skupini. A oni čija reprezentacija izgubi, drugi će dan biti predmet sprdnje u svlačionici.

Skupno gledali Super Bowl

Kapetan Medveščaka Alan Letang i sam je nekoliko puta nastupio za Kanadu.

– Nama je hokej iznad svega. Kada igra reprezentacija, sve stane. Igrao sam nekoliko puta za B reprezentaciju i to mi je bila neopisiva čast – kaže Letang te dodaje:

– Prednost nam je što ćemo imati podršku publike, no Rusi će nam biti veliki protivnici, imaju snažnu momčad.

Utakmice će Letang gledati zajedno sa sinom.

– Mali je problem što će utakmice biti kasno navečer ili noću, no olimpijski turnir se ne propušta – kaže Letang.

Njegov sunarodnjak Joel Prpić ne boji se nikoga.

– Ma kakvi Rusi, nisu dovoljno jaki za nas. Kanada će sigurno osvojiti naslov – uvjeren je lički div.

Bude li Kanada u finalu, utakmica će se možda pratiti baš u Joelovu stanu, jer on je kod sebe organizirao i gledanje Super Bowla.

Amerikanac Aaron Fox svjestan je toga da SAD ipak nije glavni favorit:

– Imamo najmlađu momčad, no bit ćemo i najbrži na ledu pa možemo iznenaditi Ruse i Kanađane.

A trener Ted Sator kaže:

– I ja ću se buditi kako bih gledao utakmice. Moje srce kuca za Kanadu, no mislim da su Rusi čak i malo jači.

Kristan za Šveđane

Jednog navijača među medvjedima imat će i Švedska.

– Oni su ipak moji, tamo sam igrao dvije sezone, a i nije loše navijati za branitelja naslova – kaže vratar Medveščaka Robert Kristan, dok će drugi vratar medvjeda Gašper Krošelj navijati za Ruse. No možda je bolje da to ne kaže svojim suigračima Kanađanima.

Medveščak nakon devetodnevne stanke nastavlja s utakmicama EBEL-a, u 19.15 gostuje kod Linza. Dečki su se malo i odmorili, prošli su tjedan imali tri slobodna dana. Hećimović, Seeley i Heerema iskoristili su ih za odmor u Dubrovniku, a Letang, Sandrock, Guidarelli i M. Prpić bili su u Budimpešti.

Bowling kao team-building

A Medveščak nakon devetodnevne stanke nastavlja s utakmicama EBEL-a, u 19.15 sati gostuje kod Linza. Dečki su se malo i odmorili, prošli su tjedan imali tri slobodna dana. Hećimović, Seeley i Heerema iskoristili su ih za odmor u Dubrovniku, a Letang, Sandrock, Guidarelli i M. Prpić bili su u Budimpešti.

U subotu su, pak, igrači imali team-building. Sami su organizirali odlazak na bowling u City Centar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije