Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tajne Marijane Kovačević

Gvardiol kod čudotvorne srpske liječnice: Posjećivali su je Modrić, Đoković i Ronaldo

FIFA World Cup Qatar 2022 - Third-Place Playoff - Croatia v Morocco
Foto: Lee Smith/REUTERS
1/4
01.07.2023.
u 07:00

Hrvatski stoper Joško Gvardiol na društvenim mrežama objavio je da se oporavlja u Beogradu, kao i mnoga velika imena. "O njoj mogu govoriti samo u superlativima. Fenomenalna je osoba. Dva puta me spasila. Uostalom, zar nije zdravlje najbitnije", rekao je bivši reprezentativac Darijo Srna

O hrvatskom nogometnom reprezentativcu Jošku Gvardiolu posebno puno se govori posljednjih dana. Osnovni je razlog sve glasnija priča o njegovu potencijalnom transferu iz Leipziga u Manchester City, ali i njegova recentna objava na društvenim mrežama. Naime, Gvardiol je objavio da se nalazi u Beogradu u hiperbaričnoj komori te dodao: "Vrijeme je za oporavak."

Diplomirala farmaciju

Iako nema službene potvrde da je Gvardiol zaista tamo, gotovo svaki put kad su profilirani hrvatski nogometaši odlazili u Beograd na liječenje i saniranje ozljeda, odlazili su k Marijani Kovačević, poznatoj srpskoj čudotvorki koja je postala poznata po tome da svojim metodama velike ozljede sanira znatno brže nego klupski liječnici.

GALERIJA Joško Gvardiol napustio kamp reprezentacije

FIFA World Cup Qatar 2022 - Third-Place Playoff - Croatia v Morocco
1/6

Mnogi je zovu doktoricom Kovačević, ali ona nema klasično liječničko obrazovanje. Diplomirala je farmaciju 1982. godine te je bila zaposlena po laboratorijima, ali i kao sveučilišna profesorica prije nego što je počela liječiti. Privatnu kliniku otvorila je 2003. godine i glavna klijentela bili su joj srpski sportaši koji su je pronalazili usmenom predajom od kolega, a s vremenom je došla do imena poput Luke Modrića, Novaka Đokovića, Robina van Persieja, Franka Lamparda, Waynea Rooneya i Cristiana Ronalda. Liječila je Kovačević više stotina igrača iz pet najboljih nogometnih liga svijeta, među kojima su mnogi bili i Hrvati.

– O toj ženi mogu govoriti samo u superlativima. Divna je, fenomenalna osoba. Dva me puta spasila i zato moram samo govoriti u superlativima o njoj. Uostalom, zar nije zdravlje najbitnije – rekao je Darijo Srna i dodao:

– Za nju sam prvi put čuo prije nekoliko godina. Naravno, u svemu mi je pomogao suigrač iz Šahtara Igor Duljaj koji ju je preporučio. Tada sam imao ozljedu mišića i garantirao mi je da će Marijana sve sanirati daleko brže nego klupski liječnici. I bio je u pravu.

VEZANI ČLANCI:

A Marijana Kovačević, čije se liječenje temelji na kremi s tajnim sastojkom, jednom je prilikom objasnila svoje metode liječenja.

– Istraživala sam kako se muskulatura može regenerirati u najkraćem razdoblju, bez korištenja medikamenata i agresivnih metoda. Metoda liječenja koju koristim regeneracija je ozlijeđene muskulature specijalnom ručnom masažom rolerom, uz upotrebu aktivnih supstanci u elektromagnetnom polju koje se stvara prolaskom visokofrekventnih struja kroz oštećeno tkivo. Proces se odvija neinvazivno za pacijenta, bez ikakvih kontraindikacija i alergijskih reakcija. Poslije terapije rezultati na doping-testu su negativni na prisustvo zabranjenih supstanci u krvi i urinu. Moram napomenuti da su supstance koje se koriste tijekom tretmana potpuno neutralne i sigurne.

Kovačević je privukla pažnju i raznih svjetskih klubova koji su joj nudili posao, poput Manchester Cityja, Cluja te najozbiljnijeg kandidata Liverpoola, koji joj je u 2000-ima nudio 200 tisuća funti godišnje plaće.

– Koristi kremu koju primjenjuje ultrazvučnim valovima. Mnogi moji igrači bili su u njezinoj klinici i uvjeren sam da je sigurna – rekao je tadašnji trener Liverpoola, veliki Rafa Benitez.

VEZANI ČLANCI:

Marijana je sve ponude odbila jer nije htjela raditi izvan Beograda.

Postoje i mnogi koji ne vjeruju u rad Marijane Kovačević, ali se tome uspješno odupirala. Prvo ju je 2012. godine Srpski nogometni savez tužio da koristi posteljicu kobile, što na kraju nije dokazano, a zatim je optužena i da je koristila ljudske stanice, što je također uspješno opovrgnuto.

Klupski liječnici u šoku

– Mogao sam birati između operacije s dugom pauzom ili isprobavanja nove metode liječenja. Sad vidim da nisam pogriješio što sam odabrao dolazak u Beograd kod Marijane Kovačević. Poslije terapija kod Marijane i klupski liječnici su se čudili kako koljeno izgleda kao novo. Nemam više bolova, igram kao da se ništa nije dogodilo. Moram svima objasniti da nisam bio podvrgnut vudu-magiji, već uobičajenom medicinskom tretmanu – rekao je svojevremeno nogometaš Groningena Goran Lovre.

Iako je neki smatraju nadriliječnicom, šarlatankom i sličnim, na kraju krajeva rezultati sportaša kod Marijane Kovačević više su nego impresivni, a čini se da je možda za to saznao i Joško Gvardiol.

VIDEO Livaja kažnjen maksimalnom novčanom kaznom i ne smije igrati protiv Dinama!

Komentara 2

KL
Klipan
07:41 01.07.2023.

Ko nas bre zavadi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije