Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRENI STOPER

Gvardiol: Bio sam na dočeku 2018., nagrada za najboljeg mladog igrača bila bi lijepa, ali bronca je važnija

Argentina v Croatia - FIFA World Cup 2022 - Semi-Final - Lusail Stadium
Foto: David Klein
1/7
15.12.2022.
u 15:47

- Suze? Nisu bile radi pogreške i jednostavno ne znam postoji li igrač koji ne griješi, pogotovo na poziciji stopera. Pogodile su me jer znam da smo završili i sad nam slijedi borba za treće mjesto. Mislim da ću biti zdrav i da ću biti u sastavu - potvrdio je novinarima u Dohi.

Hrvatska nogometna reprezentacija u subotu će se protiv Maroka u 16 sati boriti za brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu. Riječ je o sedmoj utakmici vatrenih na turniru i 14. ukupno na posljednja dva Mundijala, što znači da će zadnjim dvobojem u Kataru imati maksimalan broj susreta kroz oba natjecanja. 

>> Kramarić: Marokanci će se bacati na glavu kao nikada u životu, nisam siguran da je Modriću zadnji SP  

Nakon što je jučer pred novinare stao izbornik Zlatko Dalić, danas je isto uz Andreja Kramarića učinio Joško Gvardiol

Odmah prvo pitanje bilo je za Joška. Rasplakao se nakon poraza protiv Argentinaca. Što mu je u tom trenutku rekao Marko Livaja?

- Ja i Marko smo jako dobri prijatelji. Svi se dobro slažemo, atmosfera je super i da nije ovako, tko zna kako bi završili turnir. Suze? Okej, pogodile su me jer znam da smo završili i sad nam slijedi borba za treće mjesto. Ovo je moje prvo Svjetsko prvenstvo i nadam se da će ih biti još.

15.12.2022., Al Ersal 3, Doha, Katar - Konferencija za medije Hrvatske nogometne reprezentacije u trening kampu Al Ersal 3 u Dohi na SP u Kataru. Josko Gvardiol, Andrej Kramaric, Tomislav Pacak. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Tek mu je 20, kako gleda na proces nogometnog odrastanja i greške protiv Argentine?

- Suze nisu bile radi pogreške i jednostavno ne znam postoji li igrač koji ne griješi, pogotovo na poziciji stopera. Rekao bih da je to sastavni dio sporta i siguran sam da će ih biti još. Naravno, pokušavam da ih bude što manje. 

Bio je na injekcijama, hoće li biti spreman za Maroko?

- Mislim da ću biti zdrav i da ću biti u sastavu - potvrdio je Joško. 

Mnogo bi mu značilo da bude proglašen najboljim mladim igračem turnira. Ipak, nije mu to najvažnije...

- To bi bilo lijepo, ali puno bih sretniji bio da se Hrvatska vrati kući s broncom - izjavio je. 

15.12.2022., Al Ersal 3, Doha, Katar - Konferencija za medije Hrvatske nogometne reprezentacije u trening kampu Al Ersal 3 u Dohi na SP u Kataru. Josko Gvardiol, Andrej Kramaric, Tomislav Pacak. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Prošlo Svjetsko 2018. Joško je imao 16 godina. Upitali su ga o njegovom stavu i gdje je bio kad su se vatreni vratili iz Rusije. 

- Na terenu nastojim biti jedan drugi tip u odnosu na onog koji sam pred vama. Kad staneš na teren, moraš pokazati jednu dozu drskosti. Što se tiče dočeka, sve utakmice do Svjetskog prvenstva do finala sam gledao u Novigradu. Bio sam na dočeku, to je stvarno teško ponoviti, ali nadam se da ćemo uspjeti u barem nečemu sličnom.

Za kraj se Gvardiol osvrnuo na obranu

- Moramo znati da obranu ne čine samo četvorica u zadnjoj liniji i vratar, nego svi. Na ovom SP-u moramo biti kao jedno i braniti se kao jedno jer inače ne može biti dobro - zaključio je. 

Sve utakmice, komentare i analize vatrenih pratite na portalu Večernjeg lista



 

Komentara 3

BE
Berri
16:03 15.12.2022.

Utakmica u subotu je prilika da Zlatko Dalić čitavom svijetu prikaže viziju "nove" hrvatske reprezentacije. Modrić, Lovren, Brozović i Perišić su se davno dokazali, sada želim vidjeti Kovačića, Majera, Jakića, Šutala, Erlića, Stanišića...Oršića. Ovi dečki su se okupili u Zagrebu 11. 11.2022. I subotu je 17.12.2022. Ako nema povjerenja u Šutala, Erlića, Majera i Jakića, i ako ti igrači u ovih 35 dana nisu zaslužili priliku, nego će opet iscrpljivati Modrića, Brozovića, Lovrena, Perišića,...onda stvarni ne kužim čemu ih je vodio.

Avatar Amfilohija
Amfilohija
16:19 15.12.2022.

Suze teku on ih samo briše

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije