Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA svjetskom prvenstvu

Gretzky trener kanadskih hokejaša?

Wayne Gretzky
Reuters
11.12.2009.
u 11:05

Mark Messier izabran je za novoga glavnog menadžera kanadske reprezentacije u hokeju na ledu. Preuzet će posao od aktualnog menadžera Stevea Yzermana nakon Zimskih olimpijskih igara u Vancouveru.

Prvi će Messierov projekt biti Svjetsko prvenstvo koje se u svibnju održava u Njemačkoj. Postoji mogućnost da Messier za to natjecanje kao trenera angažira nekadašnjeg suigrača Waynea Gretzkog, trenutačno slobodnog na tržištu.

- Mislim da za to postoji velika vjerojatnost – potvrdio je član hokejaške kuće slavnih koji je s Gretzkim činio tandem iz snova u Edmonton Oilersima 80-ih godina prošlog stoljeća.

Zajedno su s kanadskom momčadi Gretzky i Messier osvojili četiri Stanley Cupa. Zajedno su potom igrali jednu sezonu i u New York Rangersima.

Gretzky je slobodan otkako se uoči početka sezone maknuo s mjesta trenera Phoenix Coyotesa. Ranije je i on radio kao glavni menadžer reprezentacije.

Kanadski mediji spominju da bi igrački Kanađane na SP-u u Njemačkoj trebao predvoditi rookie New York Islandersa John Tavares (19), prvi izbor drafta prošlog ljeta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije