Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POBIJEDILI NJEMAČKU

Grci uvjerljivo do četvrtfinala, evo tko Hrvatsku čeka u osmini finala

EPA/Zsolt Czegledi
25.06.2022.
u 21:40

Grčka je već na poluvremenu protiv Njemačke vodila 9:2 i riješila pitanje pobjednika te plasmana u četvrtfinale. Grke je do pobjede predvodio Genidounias s pet pogodaka, a vratar Zerdevas je imao 11 obrana.

Grčki vaterpolisti će igrati u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Mađarskoj nakon što su u posljednjoj utakmici grupne faze u Debrecenu svladali Njemačku s uvjerljivih 16:8 (4:1, 5:1, 4:2, 3:4) i tako osvojili prvo mjesto u skupini B ispred Hrvatske zahvaljujući boljoj gol-razlici protiv trećeplasirane reprezentacije, momčadi Japana. 

U prvom dvoboju subotnjeg programa u skupini B Hrvatska je pobijedila Japan 21:13 pa je Grcima bila potrebna bilo kakva pobjeda protiv Nijemaca za osvajanje prvog mjesta, jer su u drugom kolu svladali Japance s 11 pogodaka razlike (18:7).

Grčka je već na poluvremenu protiv Njemačke vodila 9:2 i riješila pitanje pobjednika te plasmana u četvrtfinale. Grke je do pobjede predvodio Genidounias s pet pogodaka, a vratar Zerdevas je imao 11 obrana.

Grčka u četvrtfinalu čeka pobjednika dvoboja osmine finala između američke i južnoafričke reprezentacije.

Hrvatska će u ponedjeljak, 27. lipnja, u osmini finala igrati protiv trećeplasirane reprezentacije u skupini A, a to bi trebala biti Gruzija, ako ne iznenadi domaću reprezentaciju u zadnjem kolu. Japan će u slučaju pobjede Mađara ili neodlučenog ishoda, u osmini finala igrati protiv Crne Gore.

Svi dvoboji nokaut faze bit će odigrani u Budimpešti.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije