Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hajduk slavio 2:1

Gotal i Vlašić strijelci za rođendansku pobjedu nad Slaven Belupom

Hajduk - Slaven
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/6
15.02.2015.
u 19:03

Iz svečane lože utakmicu je gledao Jean Kouassi, doveo je sina i suprugu.

U prvenstvenoj premijeri na klupi Hajduka Hari Vukas odmah je promijenio ono što je Igor Tudor uigravao cijele pripreme. Tudorovih 3-5-2 pretvorio je u 4-3-3 što dovoljno kazuje koliko se slagao u idejama s bivšim šefom. To je donijelo pobjedu od 2:1 (2:0) protiv Slaven Belupa u 21. kolu, Vukas ima stopostotni učinak na klupi.

Ovaj novi Hajduk, bez Bradarića, Kouassija i Milića, koji su napravili transfere, pa ozlijeđenog Mezge i rekonvalescenta Milevskog bio je očekivan. A to znači da se mučio protiv tvrdog Slaven Belupa u kojem je Ante Čačić nagomilao radne veznjake u sredini terena i nema te momčadi kojoj će biti lako igrati protiv njih.

Ipak, Hajduk je rano, već u 8. minuti, poveo što je Vukasu dodatno olakšalo život. Edson je ispao, lopte se domogao Vršajević i ubacio, a Maglica odlično primio, okrenuo se i šutirao, vratar Kardum odbio, a loptu je u mrežu pospremio Gotal. Taj Maglica još jednom je pokazao da su podcjenjivanja prema njemu sasvim nelogična. U ovom trenutku on je jedan od oslonaca igre Hajduka.

Krajem prvog dijela Slaven se nametnuo kao ozbiljnija momčad, stisnuo je domaćine, a baš tada Hajduk je poveo s 2:0. Sušić je dugo vukao loptu po lijevoj strani, vratio petom Vlašiću, koji je centrirao, a lopta je završila u mreži. Kardum je gledao kako mu lopta prolazi kroz peterac.

Slaven se vratio u igru u 59. minuti. Paracki je s gotovo trideset metara pogodio lijeve rašlje. Bio je to prekrasan gol, kojeg je pljeskom pozdravio cijeli stadion.

U finišu je Hajduk totalno fizički pao, pola momčad ne može se vratiti nakon kornera, pa je Slaven imao nekoliko kontri, ali nedostajalo im je koncentracije u završnici.

Inače, iz svečane lože utakmicu je gledao Jean Kouassi, doveo je sina i suprugu. Sve je spremno za njegov oproštaj s Hajdukom. Čeka se da kineski Shangai uplati 1,4 milijuna eura (od 2 milijuna koliki je na kraju transfer). Bijeli se ne žele dovesti u bilo kakvu situaciju u kojoj bi igrač otišao, a oni čekali novac.

A izgleda da je u čekanju istog novca i Edoardo Reja. Svoj odgovor preuzima li klupu Hajduka još nije dao. Predugo Talijan odugovlači, a sve je više onih koji razmišljaju treba li on Hajduku za tih 200 i više tisuća eura po sezoni. U trenutku kada Vukas prima 2000 eura mjesečno i gotovo da je deset puta jeftiniji od Reje, a teško nam je povjerovati da bi Hajduk bolje igrao pod palicom iskusnog trenere, možda Brbić i Vučević još jednom ozbiljnije razmisle o njegovom angažmanu. Mogao se barem pojaviti u Poljudu i pogledati kako mu izgleda buduća momčad, za toliki novac to bi bio nekakav minimum.

Možda ne bi bilo loše o Talijanu razmišljati na ljeto, uštedjeti 100 tisuća eura za ovu polusezonu u kojoj Hajduk ne može više od treće pozicije, a već je osigurao polufinale Kupa.

Poredak: Dinamo (20) 52 boda, Rijeka (20) 43, Hajduk (20) 32, Lokomotiva 31, Zagreb 27, Split 22, Slaven B. 20...

>>Kouassi je najbolji posao bijelih! Besplatno došao, a ostavio milijune

Komentara 3

RI
rikavac
20:03 15.02.2015.

Moj Hajduk dovodit Reju za 200 000 eura godisnje na klupu je van svake pameti. pa sta taj covjek moze promijenit i uradit sa ovom ekipom koja je prosjecna. To je samo bacanja para u vjetar. Pa ocetel jednom se dozvati pameti vise i uprava i Hajduk.

Avatar cluesblues
cluesblues
21:08 15.02.2015.

hajduk nije bas najbolje pripremljen, veci dio tekme su igrali dosta obranaski i na kontre ko da je belupo favorit a ne oni doma, i da ih je belupo stisnul kak treba, bila bi to drugacija tekma, a na kraju su pali tolko da su se jedva vukli po terenu - belupo moze zalit barem za bodom jer nisu nista slabija ekipa.…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije