Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

FIFA zbog politike suspendirala Irak

Sepp Blatter
AFP
20.11.2009.
u 20:36

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) potvrdila je u petak kako je suspendirala Irak iz svih međunarodnih natjecanja zbog miješanja politike u rad nacionalnog saveza.

FIFA je istaknula kako je neprihvatljivo da Irački olimpijski odbor raspušta vodstvo nogometnog saveza zbog navodnih financijskih i administrativnih nepravilnosti.

Pravila krovne svjetske nogometne udruge, naime, nalažu da nacionalni savezi moraju biti u potpunosti nezavisni u svome radu. FIFA-in Odbor za hitnost pod vodstvom predsjednika Seppa Blattera u petak je stoga odlučio suspendirati Irak, nakon što je istekao rok za povratak čelnih ljudi Iračkog nogometnog saveza.

Iračke reprezentacije do daljnjega ne smiju igrati međunarodne utakmice, a obustavljena je i FIFA-ina novčana pomoć savezu. FIFA je ipak upalila zeleno svjetlo za nastup iračke ženske U16 reprezentacije na turniru u Jordanu koji počinje u nedjelju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije