Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA NACIJA

Evo gdje gledati vatrene na teškom ispitu kod neugodnih Danaca

Kopenhagen:  UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Španjolska
Luka Stanzl/PIXSELL
10.06.2022.
u 08:24

Hrvatska neće imati nimalo lagan posao, polufinalist lanjskog Eura ostao je u sjajnoj formi nakon tog turnira. Osim što su se kvalificirali za Svjetsko prvenstvo u Kataru, Danci briljiraju i u Ligi nacija

Nakon poraza od Austrije i remija s Francuskom, hrvatska nogometna reprezentacija već danas pred sobom ima idući izazov u prvoj A skupini treće sezone Lige nacija. Na Parkenu u Kopenhagenu dočekuje nas jedina stopostotna momčad naše skupine nakon prva dva kola – Danska.

Susret se igra u 20:45, a prijenos utakmice je na Novoj TV. Tekstualni prijenos možete pratiti na portalu Večernjeg lista.

Hrvatska neće imati nimalo lagan posao, polufinalist lanjskog Eura ostao je u sjajnoj formi nakon tog turnira. Osim što su se kvalificirali za Svjetsko prvenstvo u Kataru, Danci briljiraju i u Ligi nacija. U prvom kolu iznenađujućim su preokretom u Parizu svladali Francusku 2:1, a istim su rezultatom slavili i u drugom kolu protiv Austrije.

- Igrat ćemo protiv snažne momčadi koja je kompaktna i organizirana. Mijenjali su sustav igre tijekom utakmice, no pojedinci nisu toliko važni, koliko je bitna momčad. Puno trče i jako su agresivni. Njihova glavna kvaliteta je momčad i na to moramo obratiti pažnju - istaknuo je Dalić uoči utakmice dodavši kako još uvijek nije odredio sastav.

- Zaista je neobična situacija da se nakon odmora opet dođe u reprezentaciju, da se okupimo, pa onda imamo teške trenutke u Osijeku, pa dobra utakmica protiv Francuske. Sada nas čekaju dva teška gostovanja, malo neugodno i nelagodno. Međutim, mi moramo pokušati dati sve od sebe i napraviti dobru momčad. Rekao sam i prije da se ne ponavljam da mi Liga nacija ne leži i ujutro bih je otkazao, ali što je tu je - dodao je Dalić.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

>> Pogledajte emisiju s Darijom Šimićem

Komentara 3

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
09:35 10.06.2022.

Evo gdje gledati balkanske vatrene na trnovitom europskom ispitu kod za dom nespremnih Danaca.

CE
CenzuriranUskoro
09:14 10.06.2022.

Liga nacija je izvrstan projekt kada bi ga se prihvatilo da se stvarno i koristi kao poligon za testiranje novih reprezentativaca, a opet ne ugrožava status sa gubljenjem utakmica sa ekipama kao Austrija, ako se smatraš vrijednim za najviši rang Lige nacija. Hvaliti se HNL-om i "zvijezdama" iste lige, a onda se izvlačiti na umor je bezveze. Tko god se osjeća "umornim" nastupati za Hrvatsku niti nam ne treba, rađe ću gledati ratnike poput Islanđana i Norvežana nego preserans beskonačnim dodavanjima u zadnjoj liniji i trganja naših živaca kada će se dogoditi greška u tom dodavanju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije