Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Engleska liga

Remi na Etihadu: Everton primio pogodak s igračem više

Manchester City - Everton
Foto: Reuters/Pixsell
1/9
21.08.2017.
u 23:20

U odnosu na prošlotjednu utakmicu s Hajdukom, trener Evertona je iz prve postave izostavio Martinu, Klaassena, Mirallasa i Lookmana, a igrali su treći stoper Jagielka, desni bek Holgate te mladi veznjaci Calwert-Lewin i Davies

Hajdukov suparnik u doigravanju za Europsku ligu Everton je s igračem više prokockao prednost protiv Manchester Cityja. U 2. kolu engleske lige plavi su na Etihadu igrali 1:1.

Naime, Rooney je doveo goste u vodstvo u 35. minuti. Domaća momčad ostala je minutu prije odlaska na odmor s igračem manje nakon što je Walker u samo tri minute dobio dva žuta, odnosno crveni karton. U 82. minuti City je izjednačio s igračem manje, strijelac je bio Sterling. U završnici susreta i Everton je ostao s desetoricom igrača na terenu. Crveni karton (drugi žuti) dobio je Schneiderlin.

Iako bi im pobjeda na Etihadu dala samopouzdanja uoči uzvrata u Europskoj ligi u Splitu protiv Hajduka , teško da bi Koeman i njegovi igrači uoči susreta odbili 1:1 kod momčadi koja je jedan od favorita za naslov prvaka. Međutim, prikazano na terenu ih nikako ne može zadovoljiti.

U odnosu na prošlotjednu utakmicu s Hajdukom, trener Evertona je iz prve postave izostavio Martinu, Klaassena, Mirallasa i Lookmana, a igrali su treći stoper Jagielka, desni bek Holgate te mladi veznjaci Calwert-Lewin i Davies.

Unatoč fantastičnim prilikama Cityja (Otamendi, dva puta Agüero i Silva koji je pogodio vratnicu), Everton je poveo u 35. minuti pogotkom Waynea Rooneya . Brza akcija po desnoj strani rezultirala je asistencijom  Calvert-Lewina Rooneyu, a legendarni je napadač zabio uz malu pomoć nespretnog Edersona. Napadaču je to bio 12. pogodak protiv Cityja i 200. u Premier ligi! U povijesti prvenstva samo je Alan Shearer bolji od njega s 260 postignutih golova.

Situacija se dodatno zakomplicirala za City u 43. minuti kada je Kyle Walker u samo nekoliko minuta dobio dva žuta kartona.

A unatoč igračkoj prednosti u drugom poluvremenu, Everton je bio inferiorniji i City je do kraja zasluženo uspio stići do pogotka. Štoviše, bilo bi potpuno zasluženo i da su uspjeli postići i koji pogodak više za slavlje...

Strijelac za 1:1 je bio Raheem Sterling koji je sjajnim udarcem svladao Pickforda koji je samo nekoliko minuta ranije obranio stopostotnu priliku Danilu.

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
09:54 22.08.2017.

volim ova nova engleska imena, raheem... :) engleska se promijenila. jeste li vi spremni na promjene? hajduk je spreman, al drugi nisu, pa mu neće pustiti, nije everton klub tipa šibenika, zadra, koji radije propadnu, nego da od hajduka naplate novac za igrače...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije