Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Engleska liga

Chelsea slavi važnu pobjedu, pobijedio je Tottenham u gostima s 2:1

Chelsea - Tottenham
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
20.08.2017.
u 18:57

Chelsea je tako nastavio s dobrim rezultatima protiv Tottenhama, momčadi protiv koje je zabio najviše golova i osvojio najviše bodova u Premiershipu

Nogometaši Chelseaja iskupili su se svojim navijačima za iznenađujući poraz od Burnleya i u drugom kolu engleskog prvenstva slavili u gostima kod Tottenhama s 2:1. Iako su veći dio susreta bili u podređenom položaju na Wembleyju, gdje Spursi igraju svoje utakmice ove sezone, došli su do tri važna boda.

Chelsea je prvi napao i već u 5. minuti Morata je imao sjajnu priliku, ali je glavom pucao pokraj gola. No, kad već nisu tad, gosti su poveli u 24. minuti kada je Marcos Alonso fenomenalno pogodio iz slobodnog udarca. Zanimljivo, posljednja četiri gola koja su Spursi primili izvan kaznenog prostora zabio im je upravo Chelsea.

Nakon tog pogotka domaća momčad nasrnula je na gol Chelseaja, ali Courtois je odlično branio, a u 42. minuti pomogla mu je i vratnica koju je pogodio Kane, napadač Spursa koji je u prvom poluvremenu upustio čak šest udaraca, što je više nego cijela gostujuća momčad (četiri).

U nastavku su domaći krenuli na sve ili ništa, pucali sa svih strana, ali lopta nije htjela u mrežu. Otvorilo je to dosta prostora za kontre gostiju koji su dvaput dobro zaprijetili. Jednom je Morata bio u prilici, ali je njegov pokušaj blokiran, a u 74. je Willian pogodio vratnicu.

Chelsea - Tottenham
1/6

Conte je u 79. minuti izvadio Moratu i uveo Michyja Batshuayija, a požalio je samo tri minute kasnije jer je ovaj zabio autogol nakon ubačaja Eriksena iz slobodnog udarca. Činilo se tada bi Spursi mogli i do tri boda u samoj završnici, ali dogodilo se upravo suprotno. Nakon jedne izgubljene lopte na sredini terena gosti su se sjurili prema golu i Alonso je zabio svoj drugi gol na susretu. Pomogao mu je i Lloris koji nije najbolje reagirao.

Chelsea je tako nastavio s dobrim rezultatima protiv Tottenhama, momčadi protiv koje je zabio najviše golova i osvojio najviše bodova u Premiershipu. Primjerice, u posljednjih 18 utakmica protiv Spursa u svim natjecanjima imaju samo dva poraza...

Što se druge strane tiče, Tottenham je doživio svoj prvi domaći poraz u londonskom derbiju u Premiershipu od dolaska Mauricija Pochettina na klupu.

Komentara 1

NA
nastu1992
21:20 20.08.2017.

oba daju,da da👌

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije