Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMOV BRAZILSKI NAPADAČ

Eduardo Da Silva: Nadam se da ću na Svjetsko prvenstvo

spo_silva.jpg
import
06.12.2005.
u 16:31

Samba je u Maksimiru ovih dana omiljena glazba. Zasluge za to pripadaju plavim Brazilcima. Eduardo Alaves Da Silva i Oelilton Araujo Dos Santos - Etto osigurali su Dinamu novu pobjedu. Visoki poraz Rijeke tako je u Maksimirskoj 128 najbolje iskorišten.

Nemoguća misija
Dinamo je stekao deset bodova prednosti. I koliko god nitko ne želi priznati da je novi prvak već odlučen, jasno je da plave teško itko može dostići. Nemoguća je to misija. Možda Dinamo neće pobjeđivati tako uvjerljivo, ali svi ostali preslabi su da bi napravili pobjednički niz kojim bi ugrozili Dinamo.

Najbolji Dinamov napadač Eduardo također nije euforičan.
- Prije nekoliko sezona Monaco je imao 13-14 bodova prednosti, pa ga je Lyon prestigao. Stoga, nije gotovo prvenstvo, jedan propust može puno toga promijeniti i mi si ga ne smijemo dopustiti. Čak ako i pobijedimo na Kantridi, neću reći da je gotovo. Iako bi to bio novi veliki korak prema naslovu. U Rijeci i neodlučeno ne bi bilo loše - pričao je staloženo Brazilac, na hrvatskom jeziku s portugalskim naglaskom.

Iznenadio ga je visoki poraz Rijeke u Vinkovcima.
- Sve su nas iznenadili visoki porazi Rijeke u Puli i Vinkovcima. Riječani su u laganom šoku, to je naša prilika, treba iskoristiti taj šok i njihovu slabiju formu.
Eduardov je učinak fantastičan, među boljima u Europi, pogoci i asistencije nisu sve, statistika je suhoparna. No, dojam koji ostavlja nudi još više.

 - Teško se uspoređivati s igračima u Europi, tamo je mnogo teže igrati, lige su puno jače. No, zadovoljan sam. Kontinuirano igram dobro, to mi je važno. A važno je i da cijela momčad igra dobro, nitko ne može sam.

- Uoči sezone rekli ste da biste bili zadovoljni s 15 pogodaka. No, dosad ste ih već postigli 11.
- Morate si kao napadač postaviti nekakav cilj, bio bih zadovoljan sa tih 15. No, važnije od toga je da Dinamo postane prvak, tako bismo sprali gorčinu glupog ispadanja iz Kupa u susretu s Naftašem.

U susretu s Osijekom morao je dvaput pucati jedanaesterac.
- Prvi je udarac Skender obranio, što ste mislili prije drugog udarca?
 - Ah..., ništa. Strah me nije bilo, jer da sam se bojao dao bih drugome da puca. Karlo Primorac rekao je vrataru kamo ću pucati, znamo se iz mlade reprezentacije. Pri drugom udarcu ni ja nisam znao kamo da pucam, odlučio sam u zadnji tren.
Sve bolje igra i njegov sunarodnjak Etto.

- Može on još bolje, svi znamo da je odličan, lob u susretu s Osijekom samo je jedan detalj.
Odlične Eduardove igre u Maksimir bi mogle dovesti i bogate kupce.
- Zdravko Mamić navodno je odbio pet-šest milijuna eura ponuđenih za vas?
 - Sve to ne ovisi o meni, nego o klubu. Nemam pojma tko me htio kupiti, ne znam ni koliko vrijedim na tržištu. Dinamo će o tome odlučivati.

Na EP i SP
Zlatko Kranjčar najavio je da će ga voditi na Svjetsko prvenstvo u Njemačku.
- Nadam se, nada se tome svaki igrač. Bilo bi lijepo otići s mladima na Europsko prvenstvo, pa na SP s A-reprezentacijom. No, o svemu tome odlučuje izbornik.
- Slijede dodatne kvalifikacije mladih reprezentacija Hrvatske i SiCG za odlazak na EP. Mislite li da je dobro da Niko Kranjčar ne igra budući da nije u toj reprezentaciji od početka kvalifikacija?

- Izbornik odlučuje o tim stvarima, tko sam ja da se u to miješam? Očekujem odlične utakmice, dobri su, ali dobri smo i mi. Želimo im vratiti za EP u Njemačkoj, vjerujem da ćemo pokazati tko je bolji.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije