Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Togo će možda sudjelovati na Afričkom kupu

E. Adebayor: Tri dana ćemo tugovati

'Togolese government officials and relatives receive the remains of Togolese assistant soccer coach Amalete Abalo in the capital Lome, January 10, 2010. Togo\'s national soccer team landed back in Lom
Foto: 'Noel Koukou Tadegnon'
1/3
11.01.2010.
u 14:01

Angolska policija danas je uhitila dvojicu terorista osumnjičenih za napad na autobus togoanske reprezentacije.

Togoanska nogometna reprezentacija vratila se u domovinu nakon što je na njezin autobus u petak u angolskoj pokrajini Cabindi izvršen teroristički napad, te su ubijeni glasnogovornik i pomoćni trener reprezentacije, te vozač.

Nakon izravne naredbe premijera Toga Gilberta Houngba reprezentacija je odlučila otkazati nastup na Afričkom kupu nacija i vratiti se kući, a na aerodromu u Lomeu, usprkos tome što su sletjeli u kasnim noćnim satima, dočekalo ih je na tisuće ljudi, među kojima i premijer Houngbo.

Iako su se tek vratili u domovinu, napadač Manchester Cityja i kapetan togoanske nogometne reprezentacije Emmanuel Adebayor poručio je da povratak reprezentacije Toga u Angolu i nastup na Afričkom kupu ipak nije posve isključen.

– Odlučili smo vratiti se u domovinu na trodnevno žalovanje. Nakon toga, bude li nam Afrički nogometni savez (CAF) sačuvao mjesto, vratit ćemo se i igrati – rekao je Adebayor.

S njim se ne slaže njegov suigrač u reprezentaciji, veznjak Grenoblea Alaixys Romao.

– Ne znam vrijedi li riskirati povratkom u Angolu. Imam dojam da bi reakcije svijeta bile puno žešće da su napadnute velike reprezentacije poput Kameruna ili Bjelokosne Obale, te veliki igrači poput Didiera Drogbe ili Samuela Eto'oa. To me jako žalosti – iskren je Romao.

Angolska policija jučer je uhitila dvojicu terorista osumnjičenih za napad na autobus togoanske reprezentacije, no nije još otkrila njihova imena.

Didier Drogba jučer je telefonski dugo razgovarao s Adebayorom te mu rekao:

– Ne znam jesam li spreman za igru, u teškom sam psihičkom stanju.

Zbog događaja u Angoli, sve je više europskih klubova koji pokušavaju vratiti svoje igrače. Dortmundska Borussia zatražila je od Egipatskog nogometnog saveza da se njezin napadač Mohamed Zidan vrati u Njemačku.

– Neka nam se više ne javljaju, Zidana sigurno nećemo pustiti - odrješito su poručili Egipćani.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije