Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fantastičan ugovor

Džeko će u Turskoj napuniti džepove milijunima: Otkrivene stavke novog ugovora

Semi Final - Second Leg - Inter Milan v Juventus
Foto: Daniele Mascolo/REUTERS
1/3
23.06.2023.
u 15:34

Iza milijunskih iznosa stoje ponude saudijskih konkurenata, poznatih po svojim "basnoslovnim" ponudama europskim nogometnim zvijezdama. Turski mediji navode zajamčene i potencijalne svote koje bi bosanskohercegovački napadač mogao zaraditi.

Donedavno napadač Intera, Edin Džeko je iz Milana otišao kao slobodan igrač i potpisao za istanbulski Fenerbahče. Premda je s 37 godina već veteran sporta u turskom velikanu je na temelju svoje sjajne reputacije dobio izvanredne uvjete, pišu turski mediji. Potpisao je ugovor na dvije godine, a njime mu je zajamčena plaća od 4.2 milijuna eura godišnje.

Međutim, istim u mu zagarantirani i bonusi kojima bi se njegova godišnja zarada mogla popeti na 7 i pol milijuna eura godišnje, što znači da bi do isteka ugovora u Turskoj zaradio punih 15 milijuna eura.

GALERIJA Mladi vatreni nisu dobro počeli: Loša predstava na otvorenju prvenstva

Semi Final - Second Leg - Inter Milan v Juventus
1/4

Naime, na 8.4 milijuna kroz dvije godine, klub bi prema navodima medija Džeki trebao isplatiti 5 milijuna samo zato što je potpisao za njih. Riječ je o takozvanom "signing-on fee" kojega neki igrači dobiju kada slobodni pristupe novom klubu. Premda ne postoji kao pisano pravilo, smatra se dobrom praksom obzirom da novi klub nije morao platiti odštetu.

VEZANI ČLANCI:

Povrh toga, ukoliko u prvoj sezoni postigne 15 golova, Fenerbahče će mu isplatiti 500 tisuća eura bonusa. Za 25 golova bonus će biti udvostručen i iznositi jedan milijun eura. U slučaju osvajanja naslova, koji su zadnji put osvojili u sezoni 2013./2014. dobit će još jedan milijun, a kup bi mu donio dodatan milijun.

Razlog iza ovako velikih iznosa su ponude saudijskih konkurenata, poznatih po svojim "basnoslovnim" ponudama europskim nogometnim zvijezdama. To bi mogle biti dobre vijesti i za hrvatskog reprezentativca Ivana Perišića, koji bi uskoro mogao seliti iz Tottenhama, a upravo se Fenerbahče uključio u utrku za transfer.

VIDEO Vatreni igrao 120 minuta u finalu Lige nacija, a sad je snimljen kako kopa u polju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije