Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CR7 i Leo

Dvojica velikana karijere će završiti bez naslova svjetskog prvaka

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
01.07.2018.
u 12:34

Nakon što su Argentina i Portugal zaključili svoju rusku priču porazima u osmini finala, čini se kako smo na svjetskim prvenstvima posljednji put vidjeli dvojicu najboljih nogometaša današnjice

Premda ulaze u krug najboljih nogometaša u povijesti Argentinac Lionel Messi i Portugalac Cristiano Ronaldo po svemu sudeći nikada neće osvojiti naslov svjetskog prvaka.

Želja je bila ogromna, no sve je završilo frustracijama.

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi
1/11

Nakon što su Argentina i Portugal zaključili svoju rusku priču porazima u osmini finala, čini se kako smo na svjetskim prvenstvima posljednji put vidjeli dvojicu najboljih nogometaša današnjice.

Sudbina je htjela da obojica ispadnu istog dana u razmaku od svega nekoliko sati. Messi u ludoj utakmici od Francuske, a Ronaldo nakon drame protiv Urugvaja.

Ronaldo je s Portugalom bio europski prvak (2016), a osvojio je i pet Liga prvaka u dresu Manchester Uniteda i Real Madrida, dok je na SP-u najdalje dogurao 2006. do četvrtog mjesta. 

Messi u dresu Barcelone igra sjajno osvojivši četiri Lige prvaka, no u dresu argentinske reprezentacije izgubio je četiri velika finala. Prije četiri godine finale svjetskog prvenstva u Brazilu, te tri finala Copa Americe (2007, 2015, 2016).

Ronaldo ima 33 godine i na idućem Svjetskom prvenstvu u Kataru imat će 37, dok je Messi dvije godine mlađi i teško je vjerovati kako ćemo ih tamo ponovno gledati.

Cristiano Ronaldo i Lionel Messi
1/6

Portugalac je nastupio na četiri svjetska prvenstva upisavši 16 nastupa, sedam golova i dvije asistencije. Messi je također četiri puta bio na SP-u. U 19 nastupa, zabio je šest golova uz pet asistencija. Zanimljivo, niti jedan niti drugi u svojoj karijeri nisu uspjeli zabiti gol u nokaut fazi SP-a.

Argentina je na sva četiri Messijeva turnira prošla dalje, a najdalje je dogurala u Brazilu 2014. gdje je osvojila drugo mjesto. Messi je u fazi na ispadanje odigrao devet utakmica i nije zabio niti jedan gol. Odigrao je 756 minuta i nijednom nije zatresao suparničku mrežu.

Ronaldo je također, četvrti put sudjelovao na Svjetskom kupu, a Portugal je tri puta prošao dalje. CR7 je s Portugalom odigrao šest utakmica u drugoj fazi natjecanja i u 514 minuta je ostao bez gola.

>> Pogledajte Večernji pressing s Marijem Stanićem

Komentara 2

KA
kažemja
12:46 01.07.2018.

Ronaldo , po meni kakav god da je , arogantan , bahat i pun sebe ( ima i razloga za to ) za Messija je gospodin . Uvijek mi se vraća scena kada je Portugal eliminirao Hrvatsku sa EP i Ronaldo je tješio uplakanog Modrića rekavši kako on ne može slaviti dok njegov brat plače.Messi je , nakon poraza od Hrvatske otišao sa terena kao zadnja pi*da bez čestitanja pobjedniku. Messi je vrhunski igrač ali kao čovjek ...dalo bi se o tome pričati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije