Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETNI SP Dan uoči puta izborniku Lini Červaru stigla šokanta vijest iz Španjolske

Dominiković zbog dopinga ne ide na SP!

davor-txt.jpg
import
17.01.2007.
u 17:52

Nakon posljednjeg treninga hrvatske rukometne reprezentacije uoči današnjeg puta na SP u Njemačku, izbornik Lino Červar kao prekobrojnog otpisao je vratara Vjenćeslava Somića. A onda je stigla šokantna vijest iz Španjolske.

 - Za vijest smo čuli negedje oko ponoći s utorka na srijedu. Svi smo bili u velikom šoku. Odlučili smo javno to reći jer bi bilo loše da su to prvi objavili španjolski mediji - rekao je Ivica Udovičić, tehnički direktor reprezentacije.

Ipak nije otpisan
Davoru Dominikoviću jučer je bilo izuzetno teško. Ako je netko sportaš od glave do pete, onda je to upravo on. U svojoj karijeri nikad nije niti pomislio uzimati doping.
 - Nema šanse da sam uzeo nešto nedopušteno. Užasno se osjećam jer znam da nisam kriv - rekao je Dominiković u razgovoru s dr. Miškulinom.

Dok se ne dobije uzorak B, nema smisla da Dominiković bude u sastavu.
 - To za Dominikovića nije kraj. Tražit ćemo novo testiranje u Beču. Samo da Španjolci što hitnije pošalju taj uzorak. Vjerujem da će sigurno igrati u drugom krugu, a možda već i u prvom - rekao je Zoran Gobac, dopredsjednik HRS-a.

Moguća namještaljka
Lino Červar je zbog te vijesti bio tužan.
 - Još se nadam da je sve to ružan san i da će nam se Davor uskoro priključiti. Nije mi bilo lako nikoga otpisati. Morao sam otpustiti vratara Somića. Razmišljali smo da preostalih dvadeset igrača vodimo u Njemačku. Sada nas ide 19.

Davor mi nije ništa govorio o tom dopingu jer je mislio da mu se takvo što ne može dogoditi. Bez njega ćemo biti jako oslabljeni, posebice u obrani. On je naš stožerni igrač u obrani 5-1. Sad ću morati raditi korekcije u obrani, no uvjeren sam da će ostali igrači nadoknaditi njegov izostanak - rekao je Lino Červar.

Nije nemoguće i da su Španjolci podmetnuli našem igraču.
 - Napravit ćemo sve da zaštitimo Davora i tu idemo do kraja - rekao je Kavran.


Diuretik se može i podmetnuti

Dr. Božidar Fućkar u Zdravstvenoj komisiji Hrvatskog olimpijskog odbora zadužen je za doping. - Nedavno smo, tijekom priprema u Poreču, što uobičavamo uoči velikih natjecanja, testirali rukometaše. Naravno, i Dominikovića. Baš me zanimaju rezultati tog nalaza, koji očekujem za nekoliko dana. Ne vjerujem u Davorovu krivicu, diuretik mu je mogao biti i podmetnut, recimo, u piće u restaurantu - kaže dr. Fućkar. (zv)


Uzorak B otklonit će sve sumnje

- Dobili smo iz Španjolske obavijest da je u urinu Davora Dominikovića pronađena nedopuštena supstanca. To je uzorak A, koji ne mora ništa značiti. Hitno smo tražili novu dopinšku kontrolu i nadamo se da će uzorak B ukloniti svaku sumnju u našeg igrača - rekao je dr. Mladen Miškulin, liječnik reprezentacije. Dopinška kontrola obavljena je 20. prosinca u Španjolskoj. (dm)


Od mjesec dana do doživotne

Svjetski rukometni savez (IHF) predvidio je kazne za rukometaše kojima se dokaže uzimanje nedopuštenih supstanci. Kazne su vremenske, a duljina trajanja ovisi o štetnosti suspstance koja je uzimana i o učestalosti prekršaja. Prekršitelji tako mogu biti kažnjeni od mjesec dana pa sve do doživotne zabrane igranja. Belgijski rukometni savez nedavno je tako kaznio dvojicu svojih igrača, kojima je pronađen kanabis, s dva i tri mjeseca zabrane igranja. (zv)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije