Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČERVAR RAZMIŠLJA Izbornik nije odlučio hoće li uvesti povratnika

Dominiković ili Valčić?

ruk-vala-txt.jpg
import
26.01.2007.
u 19:10

Jedno je sigurno - Davor Dominiković ima pravo nastupa na SP-u u današnjoj utakmici s Češkom.
No, hoće li igrati ovisit će o raspoloženju i razmišljanjima Line Červara, izbornika hrvatske reprezentacije. Lino o Davoru govori sve najbolje.

Valčić na klupu
- I dalje tvrdim da je to naš najbolji obrambeni igrač. I dalje stojim iza toga da s Davorom  možemo uspješno igrati obranu 6-0, ali i 5-1. Dosad smo bez njega igrali uglavnom u formaciji 3-2-1, a u toj obrani igrači su brzo gubili snagu. Nije lako 60 minuta igrati u paklenom tempu - rekao je Červar.  
Hoće li Davor danas igrati?
- To ću znati neposredno prije utakmice. Moguće je da zauzme mjesto u obrani, ali i to da ga ne prijavim među 14 igrača za utakmicu - rekao je Lino.  
Ako ga ipak prijavite, tko će ostati na tribini?
- To zasad ne znam - nije se dao smesti izbornik.  
Činjenica je da bi Davorovim ulaskom jedan igrač morao na tribinu. Logično je da to bude jedan od šestorice vanjskih igrača.
- Po mome mišljenju, Davor bi trebao ući umjesto Tončija Valčića, koji je najmanje pokazao od naših vanjskih pucača - rekao je Nenad Kljaić, trener Zagreba.

S Davorom puno lakše
Dominikovićevim ulaskom u momčad naša reprezentacija ne samo da će dobiti na čvrstoći i raznolikosti obrane, već će se ubrzati i protok lopte u polukontri i kontri.
Naime, Davor je poznat kao igrač koji dugim korakom u tren stigne do suparničkih vrata, a poznata su i njegova dalekometna dodavanja.
- Nama u obrani bit će puno lakše s Davorom. To uopće nije dvojbeno. Moći ćemo se i odmoriti - rekao je Denis Špoljarić, koji je u dosadašnjim utakmicama ponio najveći teret igranja u obrani.  
U španjolskom taboru ne raduju se Dominikovićevu dolasku.
- Drago mi je što je dokazao svoju nevinost na dopinškoj kontroli, ali mi nije drago što će moji suigrači imati velikih teškoća s njim u obrani. Odličan je igrač i žao mi je što je otišao iz Barcelone - rekao je vratar španjolske reprezentacije Barrufet. (dm)


Nova kvaliteta u obrani

Povratak Davora Dominikovića u hrvatsku reprezentaciju donijet će našoj momčadi visinu, jači ritam i dodatnu agresivnost. Dobit će se mogućnost veće rotacije igrača i odmaranja cijele obrane. Također, Davor će, kao jedan od najboljih obrambenih igrača na svijetu, donijeti i dodatnu kvalitetu igri naše reprezentacije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije