Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATRENO GOSTOVANJE

'Dok smo išli prema stadionu PAOK-a, svašta su bacali na Dinamov autobus. To je jako opasan kvart'

storyeditor/2024-03-12/PXL_110513_6085685.jpg
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
13.03.2024.
u 17:30

– Nismo mi tada imali lošu momčad, oni su imali dosta dobru ekipu. Mogli smo dobiti i u Solunu i u Maksimiru, ma da bar u toj prvoj u gostima nismo izgubili, sve bi bilo lakše. No to je tako u nogometu, nekad nema sreće.

Luis Ibáñez bio je miljenik navijača Dinama, svojim srčanim pristupom u 165 utakmica za plave ovaj danas 35-godišnji Argentinac sve je osvojio i ne čudi što je dugo stanovao u Maksimiru. Nakon raznih klubova po Europi, vratio se u Zagreb, tu mu je obitelj, ali to ne znači da je prestao igrati nogomet. Danas je igrač drugoligaša Jaruna koji vodi njegov prijatelj Jerko Leko.

– Igram i uživam, pogotovu sad kad smo nanizali dobre rezultate, u posljednje četiri utakmice nismo izgubili, upisali smo tri pobjede i jedan remi – javio nam se Luis Ibáñez kojeg smo uhvatili kad je išao ovjeriti trenersku licenciju, sad je vlasnik Uefine B licence.

Najhladnije u karijeri

Ibáñeza smo kontaktirali jer je 2010. godine iskusio kako je igrati protiv PAOK-a, kako je na terenu vrućeg stadiona Toumba. A Dinamo u četvrtak na tom stadionu igra uzvratni susret osmine finala Konferencijske lige, u tu utakmicu ulazi s 2:0 prednosti iz Maksimira, oba pogotka postigao je Bruno Petković.

GALERIJA Dinamovci su otputovali u Grčku

storyeditor/2024-03-12/PXL_110513_6085685.jpg
1/11

– Osim po rezultatu, meni su sjećanja na ta vremena lijepa iako tada oko kluba nismo imali pozitivnu atmosferu, navijači su bili posvađani s klubom, nismo bili ni blizu ovome što je danas Dinamo koji sad ima puno navijača uz sebe. Meni je bilo lijepo i u Solunu, istina je da smo izgubili, ali tamo je luda atmosfera, a ja to volim – veli Ibáñez, što i ne čudi kad je došao iz Argentine gdje je takva zapaljiva atmosfera redovna pojava.

– Već se u autobusu na putu do stadiona osjeti ta atmosfera, prolazi se kroz nekakav, koliko se sjećam, dosta opasan kvart, svašta su navijači bacali na naš autobus. Doduše, ne znam kako je sada tamo.

Razgovarali smo o tim utakmicama Dinama i PAOK-a s tadašnjim trenerom Vahidom Halilhodžićem, on još nije prežalio te dvije utakmice za koje je rekao da je u njima Dinamo bio bolji, ali nije iskoristio svoje prilike, a PAOK je sretno zabio i svaki put pobijedio s 1:0.

– Nismo mi tada imali lošu momčad, oni su imali dosta dobru ekipu. Mogli smo dobiti i u Solunu i u Maksimiru, ma da bar u toj prvoj u gostima nismo izgubili, sve bi bilo lakše. No to je tako u nogometu, nekad nema sreće.

A onda je stigao uzvrat u zamrznutom Maksimiru.

VEZANI ČLANCI:

– Toga se jako dobro sjećam, bilo je baš užasno hladno, mislim da nikad u karijeri nisam igrao utakmicu po takvoj hladnoći. I to nam nije išlo u prilog, smrznuti teren nikako nam nije odgovarao.

Kakvi su vam dojmovi s utakmice od prije tjedan dana i pobjede plavih nad PAOK-om s 2:0?

Dinamo je sad dobar. Možda sam očekivao da će ih Dinamo više napasti, ali išlo se po rezultat na drukčiji način, a rezultat je pozitivan i nema prigovora, pomogle su i greške igrača PAOK-a. No Dinamo se diže, nadam se da će tako dobro odigrati i u Grčkoj, da će proći u četvrtfinale Konferencijske lige, ali i da će doći na prvo mjesto u našoj ligi.

Dinamo je favorit HNL-a

Kakvu utakmicu tamo očekujete, Grci moraju stizati tu 2:0 prednost plavih?

– Sigurno nitko ne očekuje laganu utakmicu, Dinamo ima lijepu prednost, a moja je jedina želja da u prvom poluvremenu ne prime pogodak.

VEZANI ČLANCI:

Spomenuli ste i hrvatsku ligu, poželjeli povratak Dinama na vrh tablice, no kako sada stvari stoje, to neće biti nimalo lako.

– Istina je da je malo gusto ove godine, ali i to je dobro, može se više uživati u ligi. Meni su sve utakmice zanimljive, ne pratim samo Dinamo već sve kad god mogu gledati i lijepo mi je gledati. Mislim da je lijepo i kad imaš konkurenciju, u moje vrijeme Dinamo bi puno prije kraja osigurao naslov prvaka. Posebna draž mi da je sve veći broj navijača koji dolaze na utakmice – rekao je Luis Ibáñez i odgovorio na pitanje tko će na kraju biti prvak:

– Ma, ne sumnjam da će to biti Dinamo, plavi su prvi favorit za naslov, a to sam rekao i prije tri, četiri mjeseca kad je Hajduk bio prvi i kad su svi pričali samo o njemu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije