Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATMOSFERA U SOLUNU

Nabrušeni Grci najavljuju žestoku borbu: 'Dinamo? Ma proći ćete kao Hajduk, ispast ćete'

Solun: Uzvratni susret 3. pretkola UEFA Konferencijske lige, PAOK - Hajduk
RAFAIL GEORGIADES / EUROKINISS
13.03.2024.
u 14:33

'Pustite priče o navijačima i neredima, hoćete lignje, upravo su stigle, svježe su. Imamo i sjajne srdele, brzo će nestati' moglo se čuti u blizini stadiona Toumba

Dan uoči uzvratnog susreta osmine finala Konferencijske lige između PAOK-a i Dinama oko stadiona Toumba bile je velika gužva. Srećom nije se radilo o nikakvim navijačkim neredima i izgredima, već je svake srijede podno "Toumbe" tržnica. Brojni štandovi, klupe i kiosci preplavili su prostor oko PAOK-ovog stadiona. Prodaje se sve, od voća i povrća, do mesa, riba, raznih tkanina, majci, donjeg rublja.

"U ovom kvartu ima nekoliko tržnica, a srijedom je ispred stadiona," kazao je jedan od prodavača.

Tako se ispred tribine na kojoj su najžešći PAOK-ovi navijači "Gate 4" prodaje posteljina i razne vrste tkanina. Ispred novinarskog ulaza se prodaje riba, malo dalje je voće i povrće.

"Ultrase" solunskog kluba srećom nismo vidjeli, nije bilo niti policije. Atmosfera je mirna i ležerna, svi su prijateljski raspoloženi, uz tek poneki pogled ispod oka. Okolni kafići su bili puni, svi su uživali na suncu. Daleko od slika koje nas ispred stadiona očekuju za 24 sata.

Solun: Uzvratni susret 3. pretkola UEFA Konferencijske lige, PAOK - Hajduk
1/11

"Danas je najvažniji posao, moram prehraniti obitelj, sutra ćemo pričati o nogometu. Sutra ipak morate biti oprezniji," kazao je dobronamjerni i simpatični trgovac ribe.

"Pustite priče o navijačima i neredima, hoćete lignje, upravo su stigle, svježe su. Imamo i sjajne srdele, brzo će nestati," dodao je. Inače lignje su po 10 eura, srdele kila između tri i četiri eura, škampi nešto malo više od 10 eura. Za one koji više vole povrće spomenimo kako je špinat euro, rajčica 0.95 eura, jaja su 0.20 eura komad....

"Vi ste iz Hrvatske? Jel ima još neki hrvatski klub koji ove sezone nije stigao u Solun," pitao nas je drugi sa smiješkom. Naime, u kolovozu je u Solunu u kvalifikacijama Konferencijske lige gostovao Hajduk i ispao.

"Proći ćete kao i oni," dobacio je.

Izuzev posjetitelja tržnice najužurbaniji su bili djelatnici UEFA-e. U tijeku su završne pripreme za sutrašnji ogled, razvlače se brojni kablovi, postavljaju reklame. Slažu ograde. Osiguranja i nije bilo, pa su hrvatski novinari prošetali po travnjaku Toumbe kako bi osjetili travu i dašak atmosfere koji sutra očekuju "Modre". Tek nakon 10-15 minuta neko je primijetio da ekipa na travnjaku ne bi tamo trebala biti.

Dinamovih navijača, barem službeno u Solunu, neće biti. UEFA je zabranila gostujućim navijačima dolazak u Zagreb i u Solun. Međutim, drugi po veličini grčki grad zanimljiv je i turistima. Premda je Atena pokupila svu "slavu",  jedan od najstarijih gradova Europe, odiše poviješću i duhom Mediterana.

U posljednje vrijeme sve je zanimljiviji Hrvatima, posebno u ljetnim mjesecima otkako je otvorena avio linija prema "Thessalonikiju. U hotelu smo se "sudarili" s mladim bračnim parom Hrvata iz Njemačke. Na "honey moonu" obilaze Grčku. Prošli su Atenu i par otoka, a prije povratka u Frankfurt ostao im je i Solun.

"Ne pratim previše nogomet, tek reprezentaciju. Jedva čekam EP u Njemačkoj, bit će ludo. Bilo bi zgodno sutra ići na utakmicu, ali su nas u hotelu upozorili da niti ne pomišljamo," kazao je 34-godišnji Ivan iz Frankfurta.

Ključne riječi

Komentara 1

SB
Slavenski_brat
14:59 13.03.2024.

Ooo Turci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije