Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREBACILO GA JE

Trener Grka izgubio živce pred novinarima: 'Kako da iznenadim Dinamo? Da stavim 14 igrača na teren?'

Zagreb: Konferencija za medije trenera PAOK-a Razvana Lucescua i Dominika Kotarskog
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
13.03.2024.
u 13:00

"Bruno Petković? On je odličan napadač, ali u Zagrebu nije nešto kreirao, mi smo mu poklonili golove. S druge strane Dinamo nas nije počastio", rekao je Lucescu

"Borit ćemo se za prolaz, sigurno se nećemo predati. Ovo je mislim, treći put u našoj povijesti da možemo doći do četvrtfinala. Bit će novih igrača u sastavu, moramo naći motivaciju i inspiraciju. U težoj smo situaciji nego uoči utakmice u Zagrebu, ali u nogometu smo vidjeli i mnogo težih situacija u kojima se dogodio preokret. Imamo volju, vjerujem i znanje i kvalitetu", kazao je rumunjski stručnjak i trener PAOK-a Razvan Lucescu na novinarskoj konferenciji na stadionu Toumba.

Nakon dva uzastopna poraza, užarila se atmosfera oko momčadi. Dio medija propitkuje njegovu sudbinu na klupi solunskog kluba, a navijači su posjetili momčad u kampu kako bi "probudili" igrače uoči ogleda protiv Dinama.

"Previše je negativnih vijesti i atmosfere, ali igrači se moraju nositi s time. Moraju pokazati karakter, pokazati svoju kvalitetu. Momčad mora reagirati, zaboraviti na negativnosti. Imamo priliku proći u četvrtfinale."

Kao jedan od razloga PAOK-ove mini krize spominje se i fizička sprema igrača. No Lucescu se nije složio s takvom konstatacijom.

"Fizički nemamo nikakvih problema, međutim mentalno smo se potrošili. Analizirao sam naše zadnje utakmice, nije bilo intenziteta, niti volje za rizikom. Igrali smo u zoni konfora i izgubili smo. Nismo odigrali dobro i činili smo nepotrebne pogreške. Ispred nas je još jedna utakmica prije stanke. Vjerujem da će se nakon pauze neke stvari promijeniti, donijet će nam svježinu i fizički i mentalno. Imat ćemo priliku malo se sabrati", kazao je.

Lucescu smatra kako kvaliteta njegove momčadi nije upitna, dodavši kako su usponi i padovi u sportu normalni.

"Ne radi se o kvaliteti. Ova momčad je dala 100 posto, igrali smo fantastično, teško je igrati tako dobro i imati dobre rezultate ako nemaš kvalitete. Za vas je ovo čudno, ali za sve ekipe normalno je imati dobre i loše trenutke. Stvar je kako ćemo reagirati na manje dobre periode. Situacija nije lagana, ali igračima sa rekao da moraju shvatiti da se ne borimo za ostanak već za trofeje."

Grčke novinare zanimalo je sprema li Lucescu iznenađenje svom kolegi na suprotnoj strani Sergeju Jakiroviću?

"Možda da stavimo 14 igrača u momčad? pitao je Lucescu.

Zagreb: Konferencija za medije trenera PAOK-a Razvana Lucescua i Dominika Kotarskog
1/105

"Svjesni smo situacije, dobro smo proučili Dinamo. Radi se o kvalitetnoj i iskusnoj momčadi koja ima mentalnu mirnoću. Naučeni su na pobjede. Mi moramo ubrzati igru, probiti njihov dvostruki blok. Kada igraš sporo, protivnik ima dovoljno vremena za pravodobne reakcije. Moramo podići intenzitet igre, zaigrati riskantnije. Momčad je spremna, svi vjeruju u prolaz. Iza nas su teški trenuci, ali optimisti smo i puni volje", kazao je.

Dinamo je u prvom susretu slavio na krilima dvostrukog strijelca Brune Petkovića. Lucescu je pohvalio hrvatskog napadača, ali i dodao kako su mu oni darovali golove.

"Petković je odličan napadač, ali u Zagrebu nije nešto kreirao, mi smo mu darovali golove. S druge strane Dinamo nije nas počastio."

Kazao je kako je glavni cilj bio preskočiti skupinu, no sada su ambicije malo porasle.

"Pozitivan sam i to želim prenijeti na naše igrače. Za nas je bilo najvažnije da se kvalificirano u skupinu, a potom – dokle doguramo. U skupini smo igrali sjajno, sada su ambicije porasle. Ne predajemo se", poručio je Rumunj.

Poljski branič Tomasz Kedziora otkrio je kako je ekipa imala "team building" kako bi zaboravila na dva neugodna poraza od Dinama i Arisa.

"Znamo da je rezultat loš, ali moramo dokazati da možemo. U prvom susretu načinili smo previše pogrešaka koje je Dinamo kaznio, nisu puno učinili, mi smo im sami darovali golove. Sutra moramo pogreške smanjiti na minimum. Dosta smo razgovarali između sebe i spremni smo za sutrašnju utakmicu", kazao je 29-godišnji Poljak koji je u PAOK-u na posudbi iz kijevskog Dinama.

Demantirao je pisanje grčkih medija kako je u svlačionici atmosfera loša.

"Nemam nikakvih problema u ekipi, željeli smo biti zajedno. Još uvijek je sve u našim rukama i vjerujem da ćemo to sutra i pokazati. Sutra je najvažnija utakmica, ponavljam da nema nikakvih problema u svlačionici. Normalno je da se igrači druže."

Poljak je kazao i kako tvrdnje o umoru igrača nisu točne.

"Odlično se osjećam, spreman sam. Meni odgovara ovakav ritam utakmica, svaka tri dana", poručio je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije