Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore

Diskaš Pile iz Jajca novo pojačanje Dinama, Dino izabrao Split

'matea'
''
13.09.2011.
u 15:36

U splitskom Parku mladeži održano je prvenstvo Hrvatske u atletici za mlađe seniore i seniorke

U splitskom Parku mladeži održano je prvenstvo Hrvatske u atletici za mlađe seniore i seniorke. Jedini vrijedan rezultat postigao je Osječanin Ivan Horvat koji je postavio seniorski rekord Hrvatske u skoku s motkom – 5,51 metar. Prijašnji rekord poboljšao je za 11 centimetara. Postavio je potom Horvat letvicu na visinu 5,60 metara, što je olimpijska B-norma, ali nije uspio.

Pervan krivo izabrao

Atletičari Dinamo Zrinjevca osvojili su ukupno deset medalja, od čega čak šest zlatnih. Prvaci Hrvatske postali su Sandy Protić (1500 m), Filip Fajdetić (110 m prepone), Dino Pervan (dalj), Marin Premeru (kugla), Pile Topić (disk) i štafeta 4x400 metara. Zanimljivo je da je Dino Pervan radije nastupio na ovom prvenstvu nego na međunarodnom zagrebačkom mitingu za koji se bio prijavio, ali se i uredno zahvalio.

Za Dinamo Zrinjevac prvi je put nastupio Pile Tokić koji je došao iz Jajca i koji će bacati disk s obzirom na to da će se Marin Premeru posvetiti samo bacanju kugle.

Zbog Dine Bošnjaka i Ivana Malića Atletski klub Gorica osvojio je tri medalje. Dino je bio prvi na 5000 metara te drugi na 3000 metara, a Ivan je bio najbrži na 3000 metara. S obzirom na to da u Gorici imaju odličnog trenera za duge pruge Damira Bošnjaka, talentirani mladići ne namjeravaju otići u neki od zagrebačkih klubova.

Agrameri su u muškoj konkurenciji osvojili samo jedan naslov – Bruno Ernt bio je prvi na 3000 metara zapreke. Jedan naslov imaju i mladostaši – Mateo Ružić bio je prvi na 800 metara.

U ženskoj konkurenciji, najviše naslova od zagrebačkih klubova osvojio je Agram – pet. Prvakinje Hrvatske postale su Matea Matošević (3000 i 5000 m), Lucija Kosobar (400 m), Petra Gamilec (kugla) i štafeta 4x400 metara. Vjerojatno bi bilo i više zlatnih medalja da Marija Gredelj nije nastupala bolesna (sumnja se na mononukleozu) te da je nastupala Romana Tea Kirinić, koja je na maturalcu u Pragu nezgodno stala i ozlijedila nogu pa je na stazi neće biti najmanje tri mjeseca.

Lončarek donijela  zlato Ulixu

Matea Parlov je na 3000 metara zapreke donijela Mladosti jedinu pobjedu, dok su druga mjesta osvojile Petra Grčević (800 i 1500 m) i Josipa Jurić (disk i kugla). Dinamo Zrinjevac je u ženskoj konkurenciji bio skroman po broju medalja (4). Jelena Ivančić bila je prva u disku i druga u kugli, a Ivana Ćuk druga na 100 i 400 metara prepone.

Zagreb Ulix ima jedan naslov: Ivana Lončarek bila je prva u utrci na 100 metara prepone. Darja Baričević i štafeta 4x100 metara bili su drugi.

U četvrtom kolu atletske lige sjever Dinamo Zrinjevac bio je ekipno najbolji u tri od šest kategorija. U preostale tri Samobor je bio najbolji kod limača.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije