Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.07.2018. u 08:21

Naravno da će čitava Hrvatska ponovno u euforiji dočekati povijesni polufinalni meč, ali za razliku od Engleske, mi u tom meču možemo opušteno uživati.

Danas nije “dan D” za Hrvatsku, već za Englesku, dok je za nas danas divan dan, dan sportskog ponosa i slave. Dan kad Hrvatska ima priliku pobjedom nad Engleskom ući u finale Svjetskog nogometnog prvenstva.

Kako to dobro zvuči. Naravno da ćemo ponovno treptati, nadati se i strepiti, veseliti se i tugovati, ali i kad ta nogometna epizoda prođe, i kako god se završi, mi nećemo imati razloga za tugu i razočaranja jer sreća nas je ovaj put već dovoljno pomazila, a mala Hrvatska već je upisana debelim slovima u povijest svjetskog nogometa. Naravno da će čitava Hrvatska ponovno u euforiji dočekati povijesni polufinalni meč, ali za razliku od Engleske, mi u tom meču možemo opušteno uživati.

>> Pogledajte i kako je Varaždin podržao Zlatka Dalića

Arogantni Englezi preko medija poručivali su: “Dovedite nam Hrvatsku”. Uvjereni su kako su naši dečki fizički iscrpljeni i mentalno ispražnjeni. Engleski mediji vrište “Nogomet se vraća kući”. David Beckham u nadmenoj aristokratskoj maniri, s čašom vina u ruci preko Instagrama samouvjereno i zavodljivo objavljuje, kao da je to već gotova stvar: “It’s coming home.” Već se vide kao prvaci svijeta.

Njihove nogometne legende i analitičari ovih dana nerijetko ponavljaju kako se nemaju razloga bojati Hrvatske, pa su nakon Rusije komentirali: “Hrvati su izgledali kao mrtvaci”. O, kakav je gušt to slušati, jer ta omalovažavanja odjek su onog što je prešućeno – respekta i straha, jer otkud inače potreba za takvim bodrenjem. Sve to govori kako je očigledno njima, a ne nama danas “dan D”.

S kakvim će se sve izazovima suočiti budu li s imperijalnih visina spušteni na zemlju. Nasuprot Beckhamu i engleskim medijima, nas je iznimno dostojanstveno i sportski prezentirao bivši kapetan naše reprezentacije Darijo Srna koji je jučer poslao dirljivu i snažnu poruku o nogometnom bratstvu, jednom “vatrenom” srcu i duši poručivši našima: “Ne dajte da se probudimo, pustite nas da još malo sanjamo zajedno, ovaj put do kraja!”

Hrvatska Rusija Dejan Lovren
1/10

Komentara 17

PL
plavi123
08:44 11.07.2018.

Bit će danas "Dan P" (pobjede)

TR
TrvtkoKomadina01
09:18 11.07.2018.

Svaka čast Daliću i našim nogometnim velikanima, postigli su više nego što smo očekivali. Sve što je više od ovoga biti će med na kruhu.

DU
Deleted user
09:28 11.07.2018.

Divota je čitat komentare srbadije kako navijaju da izgubimo u POLUFINALU svijetskog nogometnog prvenstva gdje šumadijski fudbaleri nisu i neće nikad biti! Ako i izgubimo bit će to opet veliki dan za hrvatski nogomet jer za razliku od šumadijskog fudbala, za nas zna cijeli nogometni svijet. Jedna od 4 najbolje reprezentacije SP i na FIFA ljestvici! Kmečite šumadinci kmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee kmeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije