Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAJ PRIČE

Damir Burić u 42. godini odlučio okončati bogatu igračku karijeru

16.07.2021.
u 09:08

– Ne žalim, niti ima razloga za to, ni za jednim djelićem karijere. Radio sam, trenirao, igrao ono što volim...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija okupila se jučer u Zagrebu na završnim pripremama za Olimpijske igre. Izabranici Ivice Tucka put Tokija krenut će u ponedjeljak 19. srpnja, zrakoplovom preko Frankfurta. Prije toga, u subotu, još će se malo družiti s predstavnicima medija...

A jedan bivši hrvatski reprezentativac, koji je dao obol mnogim našim uspjesima, odlučio je ovih dana završiti igračku karijeru. Ništa čudno s obzirom na to da Damir Burić, a o njemu je riječ, ima već 41 godinu. Ali cijelo vrijeme je živio sportski i još uvijek je, kažu mnogi, u najboljoj snazi. No odlučio je reći dosta, posljednjih pet sezona proveo je u turskoj Enki, a u budućnosti će se po svemu sudeći posvetiti trenerskom poslu, u rodnoj Puli koja ima klub, a odnedavno i olimpijski bazen.

– Ne žalim, niti ima razloga za to, ni za jednim djelićem karijere. Radio sam, trenirao, igrao ono što volim, a mislim da sam u tome bio dobar. Ostvario sam puno više nego što sam kao klinjo koji je 1997. otišao iz Pule u Rijeku uopće mogao zamisliti – kaže Burić koji je s hrvatskom reprezentacijom osvojio 13 medalja, među njima i one najsjajnije: olimpijsko zlato iz 2012., svjetsko iz 2007. i europsko iz 2010. godine.

S klubovima je pak dva puta bio europski prvak (2010. i 2012. s Pro Reccom), a jednom i osvajač Eurokupa (2013. s Radničkim iz Kragujevca), a može se pohvaliti da je bio prvak triju zemalja: Hrvatske, Italije i Turske.

Komentara 2

TR
Travno221
10:44 19.07.2021.

Burić je bio jedan od najboljih bekova koje smo imali

DU
Deleted user
11:39 16.07.2021.

Dobar igrač taj Burić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije