Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJEREN U USPJEH

Dalićeva uzdanica: 'Velika je razlika u godinama, neću s Modrićem o ozbiljnim temama'

Hrvatska ugostila Francusku u Ligi nacija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
28.05.2021.
u 09:18

– Poslušat ću njegov savjet, to je sto posto. Ne samo ja već i svi drugi mlađi igrači.

Nikola Vlašić propustio je Svjetsko prvenstvo u Rusiji, no Europsko prvenstvo sigurno neće. Ne samo da je siguran putnik već je kandidat i za prvu postavu.

– Ne opterećujem se hoću li igrati u prvoj postavi ili ću ulaziti s klupe. To će odlučiti izbornik. Na meni je da se što bolje pripremim – istaknuo je Vlašić.

Prvih nekoliko dana priprema u Rovinju nema vas baš puno na travnjaku?

– Da, ima nas deset dok se danas svi ne okupimo. Imam osjećaj kad nas deset izađe na travnjak da smo mi oni koji ostanu poslije utakmice jer nismo igrali pa odrađujemo dodatni trening. Da, čudan osjećaj, nikad nisam trenirao s ovako malo igrača – istaknuo je.

Nema nepoštivanja u reprezentaciji

Izbornik Dalić u posljednje vrijeme govorio je kako još nismo tim, kako još nema atmosfere koja je krasila reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ako mladi baš ne poštuju starije...

– To o nepoštivanju mladih prema starijima nema veze. Ne znam otkuda te informacije. Što se tiče atmosfere, sigurno da nije na nivou kakva je bila u Rusiji 2018. godine, što ne čudi jer se puno igrača promijenilo. Mi ćemo pokušati dostići tu atmosferu, a to možemo utakmicama i pobjedama na Europskom prvenstvu. Znam da je kod nekih velika razlika u godinama, primjerice, između Modrića i mlađih igrača. Sigurno je da neću s Modrićem sjediti jedan na jedan i razgovarati o nekim ozbiljnim temama jer je velika razlika u godinama i razmišljanjima o nekoj temi. Ali, da ću poslušati njegov savjet, to je sto posto. Ne samo ja već i svi drugi mlađi igrači – istaknuo je Vlašić.

U međuvremenu se promijenio i stručni stožer. Vedran Ćorluka do jučer je bio igrač, vaš suparnik u ruskoj ligi, a sada vam je jedan od pomoćnih trenera?

– Vedran se odlično snašao u novoj ulozi. Kao da je već godinama trener. Izvan nogometa je super osoba tako da o njemu mogu reći sve samo najbolje.

Ivica Olić otišao je iz reprezentacije i došao vam je kao trener u CSKA?

– Olić je legenda CSKA, s njima je osvojio sve što se može osvojiti. Jako ga cijene, dobro govori ruski i logično je bilo da ga angažiraju. No, još dok nije došao, nismo dobro stajali u ruskom prvenstvu tako da nije mogao puno promijeniti nabolje. Dogodila se smjena generacija, a ljudi su možda očekivali puno više od nas nego što trenutačno vrijedimo. Ipak je CSKA dvadesetak posljednjih godina jedna od najboljih ruskih nogometnih klubova i svake godine su velika očekivanja. Vjerujem da ćemo već sljedeće sezone biti kandidati za naslov. Sigurno ćemo se igrački ojačati, Olić će krenuti s priprema od prvog dana – istaknuo je Vlašić.

Kakav je Olić kao trener?

– Ima odličan odnos s igračima. Ima neke svoje ideje, njegovi treninzi prilično su jaki. Sad, ne znam je li to ruska ili njemačka škola discipline i treninga. Kao trener jako dobro razumije igru i točno zna što od kojeg igrača može dobiti – naglasio je Nikola.

U nezgodno vrijeme ste se ozlijedili, u vrijeme kada je CSKA mogao još do plasmana u jedan od europskih kupova.

– Istina. Ključne utakmice gledao sam s tribine i vjerujte da mi nije bilo lako. Najradije bih utrčao na travnjak i pomogao dečkima, a nisam mogao – iskreno će Vlašić.

Je li vrijeme da napustite Moskvu?

– S obzirom na to da još uvijek imam ugovor, nema potrebe govoriti o nekim drugim željama, klubovima u koje bi rado otišao. Imam ugovor i za sada sam u CSKA – odlučno će Vlašić.

Igrajući za CSKA, dobili ste brojne nagrade – najbolji pogodak mjeseca, kola, najbolji igrač mjeseca, lige...

– Sve te nagrade gode, ali bi ih sve mijenjao da smo osvojili prvenstvo i kup. Trofeji se uvijek pamte, a nagrade se brzo zaborave.

Bili ste stožerni igrač U-21 reprezentacije. Je li velika razlika između mlade i seniorske reprezentacije?

– Gledajte, u U-21 reprezentaciji su također već igrači koji imaju ime i prezime u nogometnom smislu, igrači koji igraju u Ligi petice. No, seniorski nogomet ipak je razina više. Igrao sam na Europskom prvenstvu U-21, još uvijek čekam prve nastupe na jednom velikom seniorskom natjecanju.

Što očekujte od Hrvatske na Europskom prvenstvu?

– Idemo korak po korak pa ćemo vidjeti kamo će nas to odvesti. Dobro, vjerojatno je svima zajednički cilj – proći skupinu.

Pratite li zbivanja u Hajduku?

– Pomno sam pratio posljednjih nekoliko kola. Baš je bilo zanimljivo i drago mi je da je Hajduk izborio Europu i da je afirmirao nekoliko mlađih igrača. Dopao mi se mali Biuk, mogao bi postati top igrač – zaključio je Vlašić.

Komentara 4

SS
sokac sa drave
11:12 28.05.2021.

Koji je taj sto ne postuje starije govori nam jasno fotografija.Da bi to analizirali nemoramo biti Sigmund Freud.Ocito je da je situacija konfliktna gdje Vlasic vrijedja kapetana Modrica zeli nasrniti na njega ,Barisic se ne zeli mjesati a Milan Badelj sprijecava arogantnog mulca da ga fizicki ne napadne.Treba ga poslati kuci jer nema kvalitetu ljudsku i nogometnu da bi bio u repki.On je razlog sto Kramaric nemoze pored njega igrati jer on smeta oduzma lopte koje su upucene Perisicu i Rebicu tako da oni vise ne zabijaju golove.Umjesto njega pozvati Bijuka koji moze biti nas adut u kontri koju on moze iztrcati i zabiti.

RO
roland
10:01 28.05.2021.

Svaki tekst o reprezentaciji, već 2 godine vrti se oko zaslužnih igrača sa SP iz Rusije i mladih igrača. Nadalje, uvijek se apostrofira status mladih igrača koji se kao trebaju potvrđivati, a pri tome se zaboravlja da je u sportu svaki dan potvrđivanje. To vrijedi za Messija i Ronalda, a ne znam zašto to ne bi vrijedilo za Lovrena i Vidu? Ako reprezentacija dobije 6 golova od Španjolske onda ne vidim problem u mladim i starijim igračima, već prvenstveno je problem u obrani. Dalić je na potezu!

RO
roland
09:49 28.05.2021.

Ne trebaš biti Sherlock Holmes da ugulaš "mlađi igrači nas ne poštuju" i da u 2 minute utvrdiš kako je ta priča o nepoštivanju mlađih igrača došla od Dejana Lovrena u intervjuu Sportskim novostima. Nadalje, vidiš da je tekst potpisao Davorin Olivari, vidiš da je Davorinova (bivša) žena team manager A reprezentacije. Ne mora da je Iva rekla Davorinu, ali Iva i Davorin su roditelji dvoje djece, sina Frana i kćerke Lee, pa je moguće da je netko od djece Davorinu prenio ono što je Iva rekla. Dakle, sve javno dostupni podaci, ali informacija o nepoštivanju mladih igrača prema starijima je došla iz svlačionice i stručnog stožera Zlatka Dalića, a nije plasirana iz ureda Pučkog pravobranitelja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije