Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPER MAX

Čudesni Verstappen završio sezonu novom pobjedom, vodio je u 1000 krugova u sezoni

Max Verstappen
REUTERS/Hamad I Mohammed
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.11.2023.
u 17:33

Verstappen je današnjim trijumfom u Abu Dhabiju stigao i do 54. pobjede u karijeri čime je prestigao Nijemca Sebastiana Vettela na vječnoj listi najboljih F1 vozača. Sada je Verstappen sam na trećem mjestu, a ispred njega su samo Britanac Lewis Hamilton (103) i Nijemac Michael Schumacher (91)

Svjetski prvak Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) pobjednik je posljednje utrke sezone Svjetskog prvenstva Formule 1 u Abu Dhabiju, zaključivši tako sezonu sa 19 pobjeda u 22 utrke.

Trostruki uzastopni svjetski prvak ove sezone nije slavio na samo tri utrke. U Saudijskoj Arabiji i Azerbajdžanu je pobijedio njegov momčadski kolega Meksikanac Sergio Perez, dok je u Singapuru pobijedio Španjolac Carlos Sainz u Ferrariju.

Verstappen je današnjim trijumfom u Abu Dhabiju stigao i do 54. pobjede u karijeri čime je prestigao Nijemca Sebastiana Vettela na vječnoj listi najboljih F1 vozača. Sada je Verstappen sam na trećem mjestu, a ispred njega su samo Britanac Lewis Hamilton (103) i Nijemac Michael Schumacher (91).

Osim što je ove sezone oborio rekorde za najviše pobjeda u jednoj F1 sezoni, najviše uzastopnih pobjeda (10) te najviše ostvarenih postolja u sezoni, Verstappen je oborio još jedan nevjerojatni rekord tako što je postao prvi F1 vozač u povijesti koji je vodio u više od 1000 krugova u jednoj sezoni. 

Monegažanin Charles Leclerc (Ferrari) je bio drugi, dok je Britanac George Russell (Mercedes) zauzeo treće mjesto. Maxov momčadski kolega Sergio Perez je završio sezonu kao četvrti.

I prije utrke u Abu Dhabiju sve je bilo riješeno. Verstappen je odavno svjetski prvak sa 575 bodova, drugi je Perez sa 285 bodova, a treći je Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu sa 234 boda.

Danas je odlučeno tek drugo mjesto među konstruktorima. Iza uvjerljivo najbolje ekipe Red Bulla (860), Mercedes je na kraju zauzeo drugo mjesto sa 409 bodova, sa samo tri boda ispred Ferrarija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije