Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL DOIGRAVANJE

Colorado poveo 2-1 protiv San Josea

Colorado San Jose
AFP
19.04.2010.
u 09:58

Colorado Avalanchei bili su potpuno nadigrani u trećoj utakmici četvrtfinalne serije NHL-doigravanja, prvoj na vlastitom ledu, ali su svejedno pobijedili najbolju momčad konferencije San Jose Sharkse sa 1:0.

Jedini je pogodak na utakmici Ryan O'Reilly pod vrlo sretnim okolnostima zabio nakon 51 sekunde igre u produžetku. Dan Boyle, iskusni kanadski reprezentativac s Olimpijskih igara u redovima Sharksa, pokušao je odigrati pak unatrag uz mantinelu. O'Reilly ga je pratio i instinktivno postavio palicu od koje se pak odbio prema sasvim iznenađenome gostujućem vrataru Jevgeniju Nabokovu te se između njegove noge i vratnice probio u mrežu.

Nabokov je u 60 minuta dvoboja skupio 16 obrana. Vratar domaćih Craig Anderson blistao je s čak 51 obranom!

Valja napomenuti da su Sharksi igrali bez svog ponajboljeg igrača Danyja Heatleyja zbog ozljede.

Nakon tri odigrane utakmice Colorado, osma momčad Zapadne konferencije, vodi sa 2-1 protiv velikih favorita, koji su i prošle sezone kao nositelji ispali u prvoj rundi, tada od Anaheima.

Seriju su na 1-1 u drugom čikaškom dvoboju izjednačili domaći Blackhawksi u srazu s Nashville Predatorsima. Dave Bolland i Patrick Kane zabili su za pobjedu (2:0) druge najbolje momčadi Zapada nakon osnovnog dijela sezone.

Sa 2-1 u seriji poveo je i Phoenix pobijedivši u Detroitu domaće Red Wingse (4:2) predvođen češkim tandemom strijelaca - Petrom Pruchom i Radimom Vrbatom.

Na Istoku je lošije plasirana Philadelphia povela sa 2:1 protiv New Jerseyja slavivši u prvoj utakmici pred svojom publikom (3:2). Pobjednički pogodak u četvrtoj je minuti produžetka zabio Dan Carcillo.

Prvaci Pittsburgh Penguinsi na krilima su Sidneyja Crosbyja i probuđenog Jevgenija Malkina pobijedili Senatorse u Ottawi sa 4:2 te poveli sa 2-1 u seriji. Crosby je upisao jedan pogodak i jednu asistenciju, a Malkin je zabio već treći pogodak u doigravanju za drugu uzastopnu pobjedu prvaka nakon otvarajućega domaćeg poraza od Kanađana (5:4).

 

NHL doigravanje, konferencijska četvrtfinala:

Istočna konferencija

Philadelphia (7) – New Jersey (2) 3:2

Philadelphia vodi u seriji 2:1

Ottawa (5) – Pittsburgh (4) 2:4

Pittsburgh vodi u seriji 2-1

Zapadna konferencija

Colorado (8) – San Jose (1) 1:0

Colorado vodi u seriji 2:1

Detroit (5) – Phoenix (4) 2:4

Phoenix vodi u seriji 2:1

Chicago (2) – Nashville (7) 2:0

Serija izjednačena na 1-1

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije