Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trener svih trenera

Ćiro: Hajduku nije trebalo 11 m, ionako bi nas pobijedili

Ćiro
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
04.11.2014.
u 11:45

Blankin brat je zabio treći gol i tako postao najmlađi Hajdukov strijelac u HNL s 17 godina i 29 dana

Nakon pet ligaških poraza zaredom u hrvatskom nogometu u pravilu se spominju riječi – ostavka ili otkaz. Rijetko se kada Ćiri Blaževiću u bogatoj trenerskoj karijeri događala takva situacija. Da, nogometaši Zadra u teškoj su situaciji, ali nije tih pet poraza smak svijeta. Statistika je ružna, pogubna za Ćiru, no činjenica da je poražen na tri gostovanja te na domaćim utakmicama protiv Dinama i Hajduka nekako sve te brojke ublažuje.

Bit ćemo bolji

– Od prvog sam dana govorio da nas čeka borba za ostanak – kaže Ćiro.

Njegov Zadar već djeluje nekako prežaljen. Rijetki su oni koji će dignuti palac gore za ostanak u ligi.

– E prevarili su se ti koji tako misle. Nećemo mi ispasti iz lige, ja sam trener, znam svoj posao i to ću dokazati. Nema sumnje da ću izvući najbolje iz ove momčadi. Neka se ti koji govore da ćemo ispasti iz lige sjete one da se na kraju mrtvi broje – jasno je dan nakon poraza protiv Hajduk govorio Ćiro.

Oči su mu već odavno širom otvorene, sada ih je Hajduk dodatno otvorio. Kao da je dobio novi izazov.

– Zadar će ostati. Zaboravljate da smo u posljednjim utakmicama bili bez tri važna igrača, a to je previše za ovakav kadar kakav imamo. Pomak će se vidjeti već u idućim utakmicama.

Igor Tudor se u dvoboju protiv trenera koji ga je gurnuo u reprezentaciju poslužio Ćirinim receptom. Odigrao je Hajduk 3-5-2, a to je omiljena Ćirina formacija, koju je godinama prakticirao.

– Nemam što prigovoriti Hajdukovoj pobjedi, ona je čista – dodao je Ćiro.

Uz jednu primjedbu.

– Nije Hajduku trebao onaj jedanaesterac, i bez njega bi pobijedili. Čut će me onaj Beusan, nema isti kriterij pri procjenjivanju situacija. Na jednoj televiziji kažu da je jedanaesterac bio, na drugoj to sve ismiju. Nema veze s jedanaestercem. Ali neću o tome, nije to usmjerilo utakmicu, Hajdukova je pobjeda zaslužena – zaključio je Ćiro.

Zadrani zamjeraju Splićanima što su u Osijeku, koji je direktan suparnik Zadrana, igrali s B momčadi. Pa se nadaju da će ipak u sljedećem kolu Hajduk odigrati ozbiljno, pobijediti Osijek i tako se malo iskupiti.

Još bez gledatelja

A u Hajduku vlada zadovoljstvo, pobjeda u Zadru donijela je mir. Tudorova momčad ušla je u treći mjesec bez poraza, posljednji put pognute glave Hajduk je otišao s terena još tamo krajem kolovoza kada je u posljednjim sekundama prokockao pobjedu protiv Dinama.

Pobjeda u Zadru ostat će za Hajduk zapamćena i po rekordu. Naime, Nikola Vlašić, najmlađi brat naše slavne Blanke postigao je gol za 3:0 i postao najmlađi Hajdukov strijelac u povijesti Hrvatske lige.

Vlašić ima 17 godina i 29 dana, a iza njega su Duje Čop (zabio sa 17 godina i 76 dana), Niko Peraić (17 godina i 233 dana), Mario Tičinović (17 godina i 245 dana), te Josip Bašić (17 godina i 246 dana). Inače, Vlašić je ove sezone postavio već dva rekorda, u dvoboju protiv Dundalka u kojem je igrao sa 16 godina i 9 mjeseci postao je Hajdukov najmlađi igrač, koji je nastupio u Europi i najmlađi strijelac.

>>Hajduk s 3:0 rutinski svladao Zadar

Komentara 2

SO
sonce
12:57 04.11.2014.

Pakuj Ćiro sad se vidika kav si trener. Lako bit itrener, kada preuzneš dobre igrače.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije