Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLE SUDAC

Ne treba otkopavati ratne sjekire Hajduka i HNS-a, vatreni trebaju ići na Poljud

23.05.2019.
u 18:12

Sada se, nažalost, preko leđa pionira, iznenada (ali ne i neočekivano) stvara nova afera između Hajduka i HNS-a, i to baš u razdoblju kada se činilo da su odnosi počeli zatopljavati, čime je bio otvoren put povratku hrvatske reprezentacije na Poljud

Krenimo od neposrednog povoda za novi Hajdukov udar na Hrvatski nogometni savez, utakmice pionira u Slavonskom Brodu, u kojoj je, prema tumačenjima iz Hajduka, sudac oštetio njihovu momčad u susretu s Osijekom, koji je pobijedio s 3:2.

Sporna su, drže u Hajduku, dva druga žuta, odnosno isključujuća kartona za njihove igrače. Sudačka komisija analizirala je sve sporne situacije i zaključila da pri dodjeli kartona sudac Ante Čuljak iz Zagreba nije pogriješio.

Zakasnjeli startovi

- U tim situacijama radilo se o zakasnjelim startovima Hajdukovih nogometaša na noge suparnika, svi su bili iz kategorije preoštrih. Pri prvom isključenju može se eventualno govoriti o situaciji 50:50 posto za žuti karton, pa je to stvar sudačkoga uvjerenja, iako se vidi da je došlo do udara koljenom u suparničko koljeno. Pri drugom isključenju prekršaj Hajdukova igrača za žuti karton očigledno je preoštar, mi to kažemo za “narančasti” karton, dakle između žutoga i crvenoga – kazao nam je član Sudačke komisije Draženko Kovačić.

Dakle, Hajduk u Slavonskom Brodu nije oštećen?

- Smatramo da nije - dodao je Kovačić, kojega je za komentiranje spornih situacija ovlastio sudački šef, Šibenčanin Ante Kulušić. Kad smo već kod spornoga suđenja u Hajdukovim utakmicama, onako na prvu loptu odmah je zazvonila jedna utakmica iz studenoga prošle godine. Tada je, naime, Slaven Belupo bio teško oštećen u igri s Hajdukom na Poljudu. Utakmica je završena 2:2, a gostima nije bio dosuđen čisti jedanaesterac, a Hajduk je izjednačio iz zaleđa. Taj bod mu je neprocjenjivo puno značio u borbi za treće mjesto. Tada se Hajduk, nakon skandalozne sudačke odluke u njegovu korist, nije oglasio priopćenjem.

Sada se, nažalost, preko leđa pionira, iznenada (ali ne i neočekivano) stvara nova afera između Hajduka i HNS-a, i to baš u razdoblju kada se činilo da su odnosi počeli zatopljavati, čime je bio otvoren put povratku hrvatske reprezentacije na Poljud.

Međutim, stvari su se naglo preokrenule pa se splitska bura prema HNS-u opet pojačala. Jučer se čak pojavila informacija da je Hajduk povukao svoga povjerenika za sigurnost Franju Medvedeca s funkcije šefa sigurnosti za revijalnu utakmicu Omiš - Hrvatska. Iz NK Omiš to nam nisu ni demantirali ni potvrdili. Danas šalju dopis policiji s popisom svih odgovornih osoba, među ostalim i ime šefa sigurnosti...

Poštujući instituciju Hajduka, njegovu bogatu povijest i tradiciju, njegovih više od 25 tisuća članova u 2019. godini, dojam je da smjer kojim ga vodi Udruga Naš Hajduk često ne ide u korist klubu. Pa tako i u najnovijem otkopavanju ratnih sjekira s HNS-om, iako je HNS danas distanciran od Zdravka Mamića i bez fige u džepu u približavanju Hajduku. Čijemu vodstvu kao da to ne odgovara. Jer, čim reprezentacija ponovno zakorači na Poljud, njihovo postojanje gubi svaki smisao. Ne bi se imali više protiv čega boriti.

Čak 181 bod manje od Dinama

Udruga Naš Hajduk osnovana je 2011. godine. Od tada je Hajduk osvojio samo jedan trofej, Hrvatski kup 2013., a u prvenstvu nikada nije bio plasiran bolje od trećega mjesta. Od sezone 2012./2013. do danas Hajduk je u prvenstvu ukupno osvojio 476 bodova ili 181 bod manje od Dinama i 64 boda manje od Rijeke. U tom razdoblju promijenio je čak 12 trenera te sedam predsjednika. 

Sporne sudačke odluke na koje se žale u Hajduku pogledajte u galeriji

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije