Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA liga

Cibona u neizvjesnoj završnici izborila drugu pobjedu u regionalnoj ligi

Cibona
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/3
18.11.2019.
u 22:29

Vukovi su i ovoga puta plesali po rubu poraza nakon što su ispustili 18 koševa prednosti, no u neizvjesnoj završnici uspjeli su iščupati pobjedu

U susretu 7. kola regionalne košarkaške ABA lige Cibona je u KC Dražen Petrović pobijedila Krku sa 70-67 upisavši tek drugu pobjedu ove sezone.

Vukovi su i ovoga puta plesali po rubu poraza nakon što su ispustili 18 koševa prednosti, no u neizvjesnoj završnici uspjeli su iščupati pobjedu.

Cibona
1/5

Cibona je na koncu prve četvrtine imala 10 koševa razlike (22-12), a minutu prije poluvremena i velikih +18 (40-22). Nažalost, uslijedio je neobjašnjiv pad. Krka radi seriju 26-6 i u posljednju četvrtinu ulazi s dva koša viška (48-46). U posljednjoj dionici gledali smo neizvjesnu borbu, a u posljednju minutu ušlo se rezultatom 65-65.

Cibona je tada radi seriju 4-0 i 15 sekundi prije kraja bježi na 69-65. Osam sekundi prije kraja gosti su smanjili (69-67), no Katić je šest sekundi prije kraja realizirao jedno bacanje za 70-67, a gosti u preostalom vremenu nisu uspjeli izboriti produžetak.

Cibonu su do pobjede predvodili Filip Bundović s 19 koševa i šest skokova, Ivan Novačić sa 16 koševa, te Shane Gibson s 15 koševa. U redovima slovenske momčadi najefikasniji je bio Glenn Cosey s 31 košem.

Cibona je ovom pobjedom skočila na deveto mjesto, dok je Krka ostala na osmoj poziciji. Drugi hrvatski predstavnik Zadar je posljednji, a u vodstvu je Budućnost.

Ključne riječi

Komentara 1

SV
svitilnik
23:18 18.11.2019.

Neka se uprava Cibone stidi . Igrati u jugoslavenskoj ligi kada cijela Hrvatska tuguje na dan uništenja Vukovara. Niste mogli promijeniti termin ? Jeste, ali vas zanimaju novci pa bili i prljavi. Poručujem ljudima iz HKS-a da prljavi uvijek igraju prljavo i to se nikad neće promijeniti. Ako niste znali ovakvi su spremni uništiti hrvatsku košarku samo da napune svoje džepove. S prodanim dušama nema milosti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije