Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvalifikacije za EP

Hrvatske košarkašice izborile i drugu pobjedu

Košarkaška lopta
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
17.11.2019.
u 23:46

Nakon što su u 1. kolu u Rigi pobijedile Latviju s 83-65, izabranice izbornika Stipe Bralića su u nedjelju u Zaboku pobijedile Njemačku s 93-86 i nakon dva kola vode na ljestvici

Hrvatske košarkašice upisale su i drugu pobjedu u skupini I kvalifikacija za Euro 2021. godine u Francuskoj i Španjolskoj.

Nakon što su u 1. kolu u Rigi pobijedile Latviju s 83-65, izabranice izbornika Stipe Bralića su u nedjelju u Zaboku pobijedile Njemačku s 93-86 i nakon dva kola vode na ljestvici.

Hrvatska je odlično ušla u susret i nakon prve četvrtine vodila je 26-20. Međutim, njemačke košarkašice su uzvratile u drugom dijelu i taj period igre dobile su s čak 16 razlike (34-18).

Treća dionica ponovo je pripala našim košarkašicama koje su preokrenule rezultat i na kraju treće dionice povele su 70-67. Njemačka se šest minuta prije kraja približila na koš zaostatka (78-77), no Hrvatska tri minute prije kraja bježi na +8, a 30 sekundi prije kraja bilo je devet razlike (90-81). Na koncu su naše djevojke slavile s 93-86.

Kod Hrvatske ponovo je briljirala Ivana Dojkić s 27 koševa, tri skoka i pet asistencija, Iva Slonjšak je dodala 19 koševa i četiri skoka, a Klaudia Periša i Iva Brkić po 12 koševa. U njemačkim redovima najefikasnija je bila Satou Sabally s 33 koša i 10 skokova.

U drugom susretu iz naše skupine Latvija je u Skoplju uvjerljivo pobijedila Sjevernu Makedoniju s 98-39.

Nakon dva kola Hrvatska vodi s dvije pobjede, po pobjedu i poraz imaju Njemačka i Latvija, a na začelju su Makedonke s dva poraza.

Pobjednik naše skupine ide izravno na Eurobasket.

>> Pogledajte kakvim se poslom bavi košarkaš Hermes Analitice

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar southman
southman
07:33 18.11.2019.

Bravo cure. Barem u ženskoj košarci se događa nešto pozitivno.

SV
svitilnik
19:35 18.11.2019.

Vjerovao sam u naše djevojke kad su pale u drugoj polovici prvoga poluvremena i kad su pri koncu utakmice brzopleto u želji da zaključe utakmicu promašile nekoliko napada. Nećemo zamjeriti, jer su na koncu to ispravile. Sada je na HKS-u da djevojke maksimalno podrži, medijski i sponzorski. Ženska košarka je vrlo popularna u cijeloj hrvatskoj. Nemojte zanemariti i upropastiti ovu nadarenu generaciju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije