Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski izbornik

Červar spomenuo skeptike te istaknuo jedan detalj

Lino Červar
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/7
12.01.2020.
u 13:32

Naši rukometaši su osigurali prvo mjesto u skupini i u drugi krug natjecanja prenose dva boda. U ponedjeljak Hrvatska igra posljednju utakmicu u Skupini A protiv Srbije

Hrvatski izbornik bio je nakon utakmice i pobjede protiv Bjelorusa (31:23) bio zadovoljan igrom. Dan nakon trijumfa Červar je na konferenciji za medije istaknuo kako su 'neki bili veliki skeptici za naš nastup na Euru, ali mi smo se dizali što se više igralo'.

Naši rukometaši su osigurali prvo mjesto u skupini i u drugi krug natjecanja prenose dva boda. U ponedjeljak Hrvatska igra posljednju utakmicu u Skupini A protiv Srbije.

>> Pogledajte što je Lino Červar rekao uoči dvoboja sa Srbijom

- Hrvatska je prvi cilj ispunila. Kao pobjednik skupine s dva boda odlazimo u Beč. To je maksimalno što smo mogli. Preostaje nam još jedna utakmica protiv Srbije. Neovisno o svemu dosad postignutom, cijenim i poštujem reprezentaciju Srbije koja ima više od jednog dobrog pojedinca. Pogledajte samo Cupara, Ivaniševića, braću Pirić, Radivojevića, Marsenića, Sretenovića, malog Vujića... Nije nam svejedno kako ćemo završiti dio turnira u Grazu, ali svakako ćemo malo gledati kako da one najangažiranije igrače kod nas malo sačuvamo - rekao je Lino Červar.

Hrvatski rukometaši žele napustiti Graz s maksimalnim učinkom.

- Želimo iz Graza otići nepobjedivi, ali istovremeno i sačuvati glavne igrače. Najvažnije nam je da zdravi odemo u Beč jer nas tako čeka još dosta iskušenja. Dug je put pred nama, ne smijemo se zanositi. Idemo igrati protiv reprezentacija koje imaju visoke ambicije. Neće nam biti lako - istaknuo je hrvatski izbornik.

Ovakvim raspletom u skupini Hrvatska može imati pet dana odmora.

Lino Červar
1/13

- Mi sada moramo razmišljati o trenažnom procesu za ovo sve. Danas ujutro smo imali malo duže spavanje, neki su išli u šetnju. Popodne opet idemo u trenažni proces, imat ćemo poseban fitness trening gdje ćemo raditi kardio, izdržljivost i snagu. Sutra ćemo trenirati ujutro, utakmica je navečer - rekao je Červar i dodao:

- Imat ćemo jedan taktički trening i spremat ćemo se za Srbiju. Gledat ćemo da ravnomjerno postavimo igru, da ovi koji su manje igrali, više igraju. Računamo i te dodatne slobodne dane koje imamo, ali moramo ih dobro isplanirati. Pokušat ćemo sve obuhvatiti u tim pripremama kako bi se što bolje pripremili za drugi krug. Radit ćemo kao i dosad, utakmicu po utakmicu.

Hrvatski rukometaši su protiv Bjelorusije odigrali jednu sjajnu utakmicu.

- Mi djelujemo kao momčad bez obzira na to što imamo mozaik, iskusne igrače koji su prošli sve i svašta i mlađe koji tek ulaze u reprezentaciju. Moram vam otkriti i da je Šarac ozlijeđen, otišao je na pregled i čekamo dijagnozu. Osjeća bolove u koljenu... - rekao je Lino Červar i nastavio:

- Kad govorimo o ostalim igračima koji su i jučer dobili priliku, pokazalo se da im nije jednostavno igrati u takvom ambijentu. Ni ovi iskusni nisu ostali ravnodušni prema publici koja nas je nosila i bila nevjerojatna. Bilo je stvarno specifično, svi su imali tremu. Promašivali smo neke šanse iz želje za dokazivanjem. Zadovoljan sam i s mlađima jer su se dobro ukomponirali u momčad. 

Izbornik je posebno istaknuo jedan detalj.

- Djelujemo pozitivno, obiteljski neovisno o iskustvu igrača. Nemam primjedbi i vjerujem u njih - kaže Červar.

Oosvrnuo se na drugi krug natjecanja.

- Snimam i analiziram, znate da sam ja analitičar, ali isključivo kroz trenažni proces i pripremu se ekipu može spremiti. Nisam koji smatra da u time-outu ne možeš puno napraviti. Puno smo analizirali protivnike i to me baš zadovoljilo kako smo reagirali na neke situacije protiv Bjelorusa - rekao je izbornik i dodao:

- Vidio sam Austriju koja pobijedila Češku s dosta dobrom igrom. Tamo još nije odlučeno tko će dalje, a uz Makedonce sve ih treba respektirati. Očekujem Njemačku i Španjolsku iz skupine C.

Do polufinala možemo izbjegnuti neku skandinavsku reprezentaciju?

- I ovdje smo na papiru bili favoriti i imali lagani skupinu. No da nismo bili ozbiljni i tako se postavili, tko zna što bi tu bilo. Jest, otvorilo nam se, ali mi moramo kroz igru pokazati da smo pravi. Zato moramo napraviti sve da ostanemo zdravi i na okupu - zaključio je Lino Červar

Ključne riječi

Komentara 4

GE
generacija57
17:11 12.01.2020.

Červar,sjeti se kad ne prođeš drugi krug.

DU
dugonja66
16:07 12.01.2020.

a koga smo mi to pobjedili u prve dvije utakmice elitu ili krpace opet smo puni sebe a kada dodju ozbiljne utakmice onda ce Cervar jodlati kraj linije

DH
dalibor.hren
16:03 12.01.2020.

Za sad je sve super! Jedino bi za vrijeme "time outa" trebalo isključiti ton, da ne čujemo našu taktiku!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije