Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LINO ČERVAR

'Igramo iznad svojih mogućnosti i zbog toga sam ponosan na dečke'

PPD Zagreb Nantes
Foto: Igor Šoban/PIXSELL
1/7
25.11.2018.
u 08:33

- U goste nam dolazi ukrajinski Motor iz Zaporožja, momčad koja se uz nas i Celje bori za plasman u osminu finala Lige prvaka. Žao mi je što se susret igra u Varaždinu, a ne na domaćem parketu u Zagrebu

Rukometaši našičkog Nexea, u uzvratu 3. pretkola Kupa EHF-a, pobijedili su grčki Olympiacos s 30:25. U prvoj utakmici bilo je 25:22 za hrvatskog doprvaka. Najefikasniji u sinoćnjoj pobjedi u redovima Nexea bili su Vedran Zrnić i Ante Gadža koji su postigli po sedam pogodaka. Našičani su i lani igrali u skupini Lige EHF-a, igrali su i u četvrtfinalu gdje su ispali od njemačkog Füchsea zbog manjeg broja postignutih pogodaka u gostima.

Rukometaši PPD Zagreba odigrali su bez pobjednika (27:27) s aktualnim finalistima Lige prvaka, Nantesom. Bliže pobjedi bio je hrvatski prvak koji je imao posljednji napad i to nakon time-outa. Dakle, bilo je dovoljno vremena, 15 sekundi, da dođu do čiste prilike za pobjedonosni pogodak, pogotovo što su “plinari” igrali u napadu sedam na šest. No, šut Bičanića završio je pored vratiju.

Motor važniji od Goluže

- Nije mi toliko žao tog zadnjeg šuta, koliko one situacije prije, kada je odbijenu loptu njihov kružni napadač pospremio u mrežu. Možda je čak bio i prijestup, no suci su pokazali na centar. Žao mi je što nismo pobijedili jer smo pobjedu apsolutno zaslužili. U nekoliko navrata u prvom i drugom poluvremenu imali smo po tri pogotka prednosti, no svaki put bi s nekoliko vezanih pogrešaka dopustili Nantesu da izjednači - rekao je Lino Červar, trener PPD Zagreba.

PPD Zagreb Nantes
1/8

Zagrebaši su osvojili šesti bod, a točno toliko bodova osvojili su lani u skupini, ali u 14 utakmica.

- Mi smo do sada igrali iznad svojih mogućnosti i ponosan sam na dečke zbog toga. Do kraja ovog dijela sezone čeka nas još jedna utakmica u skupini Lige prvaka i to prilično važna, jer nam u goste dolazi ukrajinski Motor iz Zaporožja, momčad koja se uz nas i Celje bori za plasman u osminu finala Lige prvaka. Žao mi je što se susret igra u Varaždinu, a ne na domaćem parketu u Zagrebu - rekao je Červar.

Morat će zagrebaši još prije te utakmice odraditi jedan susret SEHA Gazprom lige. U utorak će gostovati u Prešovu kod Tatrana, našeg trenera Slavka Goluže. Slovaci se nisu baš dobro proveli ovog vikenda u Ligi prvaka jer su uvjerljivo pobijeđeni na gostovanju kod Čehovskih medvjeda. No, Tatran će biti favoriti protiv “plinara”.

- Sigurno ćemo odmarati neke igrače jer nam je puno važniji susret protiv Motora. Neću ići s momčadi jer ionako ne putujem na gostujuće utakmice u SEHA Gazprom ligi - pojasnio je Lino.

Urh Kastelic sjajno je branio prvo poluvrijeme, u drugom nije bio na tom nivou.

Lazarov: Uvijek je ovdje teško

- Opet nam se dogodio pad u igri u drugom poluvremenu. Tako da je i bod dobar - rekao je Urh. Lino je čuvao igru sedam na šest za samu završnicu utakmice i ovoga puta to je izgledalo jako dobro. Od deset takvih napada realizirano je šest.

- Govorio sam mojim suigračima da u Zagrebu nikad nije lako igrati. Stalno smo bili u zaostatku i stalno smo lovili rezultat tako da bodom možemo biti zadovoljni, pogotovo što je Zagreb imao zadnji napad. Imamo dosta problema s ozljedama, ali tako je bilo i prošle sezone pa smo dogurali do finala Lige prvaka - rekao je Kiro Lazarov, desni vanjski Nantesa. 

Komentara 1

80
8.000 eura, 8.000 eura!
11:21 25.11.2018.

Možda bi bilo najpametnije da cijenjeni gospodin Červar otiđe u zasluženu mirovinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije