Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPLET PRIMERE

Ancelotti leti s klupe ako izgubi utrku s Barcom 
i ispadne od Juventusa

Carlo Ancelotti
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
09.05.2015.
u 10:38

Barcelona od 18 sati dočekuje Real Sociedad, a Real Madrid od 20 sati domaćin neugodnoj Valenciji

Prije nešto više od godinu dana, točnije 4. svibnja prošle godine, Real Madrid izgubio je utrku s Atleticom i Barcom za naslov prvaka. Toga dana Real Madridu (Luka Modrić nije igrao) dogodila se – Valencia (2:2).

Isti taj suparnik danas dolazi na Bernabeu (20 sati), Modrića ponovno nema, a šišmiši su opasniji nego lani, kada su sezonu završili na osmom mjestu. Sada su četvrti.

U nekim drugim okolnostima Carlo Ancelotti mogao bi si priuštiti rotacije igrača, ali ta je mogućnost sada potpuno iscrpljena s obzirom na to da doslovno svaka utakmica odlučuje o trofeju, a do kraja prvenstva su tri kola. Real Madrid u Primeri više nema pravo na pogrešku, a pred vratima je i sudbonosni sraz s Juventusom u Ligi prvaka (srijeda).

Jedinstven trener

Sljedećih šest dana odredit će vjerojatno i sudbinu trenera Carla Ancelottija, stručnjaka koji bi mogao prokockati i drugi naslov prvaka zaredom. Real Madrid, naime, na najboljem je putu da i treću godinu u nizu ostane bez trofeja koji je osvajao rekordna 32 puta (Barcelona 22).

Ancelotti je zaista jedinstvena trenerska pojava, stručnjak kojem je, čini se, lakše osvojiti Ligu prvaka nego nacionalno prvenstvo. U obje kategorije ima po tri trofeja: Ligu prvaka dvaput je osvojio s Milanom i jednom s Realom, dok je prvak bio s Milanom, Chelseajem i PSG-om.

I dok se još ne zna tko će u sljedećoj sezoni voditi momčad, otkriveno je da će nova Realova špica biti njegov bivši igrač Alvaro Morata (22).

Real Madrid prošlog je ljeta Moratu prodao Juventusu za 22 milijuna eura, uz klauzulu povratka već sljedeće sezone za osam milijuna više, kao i 2016. godine za 35.

Real Madrid ponudio je Morati 2,2 milijuna eura po sezoni, no ne i poziciju prvog napadača rezerviranu za predsjednikova mezimca Karima Benzemu. Real na ljeto ostaje bez drugog napadača jer Javieru Hernandezu istječe posudba i vraća se u Manchester United.

Goropadna Barcelona danas od 18 sati dočekuje Real Sociedad, od kojeg je u prvom dijelu sezone senzacionalno izgubila. Barca još uvijek ima dva boda više od Reala.

>> Savez bi prekid lige i Kraljeva kupa, sukob s vladom, Realom, Barcom...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije