Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU ZA MARCU

Boban oštro prema Collini: Ne razumijem ga, mora svoj ego staviti na stranu

Svečanost u Općini Runovići gdje igra nogometni klub Mračaj
Ivana Ivanovic/PIXSELL
16.09.2023.
u 11:35

- Ne razumijem kako je to nekome moglo pasti na pamet, šokirao sam se kad sam to vidio na Svjetskom prvenstvu. Mi kao Uefa to nećemo podržati u našim natjecanjima, to je nenogometna odluka - istaknuo je bivši kapetan 'vatrenih'

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i glavni operativac Uefe za nogometna pitanja Zvonimir Boban je u velikom intervjuu za španjolsku Marcu izrazio nezadovoljstvo nekim trendovima u nogometu, a prozvao je i Pierluigija Collinu, člana Uefine komisije sudaca te predjednika Fifine komisije sudaca.

Bobanu se ne sviđaju dugačke sudačke nadoknade, što je trend koji je uhvatio maha na Svjetskom prvenstvu u Kataru te se značajnije primjenjuje od ove sezone, pogotovo u engleskoj Premier ligi.

- Previše se igra. Kalendar je sulud. Svi se slažu da ima previše utakmica, igrači su jako umorni zbog tog ritma, a mi im još dodamo minute u periodu utakmice koji je ionako za njih najteži. Zadnjih pola sata je uvijek najteže. Mogli bismo igrati 100 utakmica u 100 dana kad bi trajale po sat vremena. U Ligi prvaka ima efektivno 62 minute igre po utakmici u prosjeku. Ali nikog nije briga. Mijenjaju se pravila bez da se priča s igračima, savezima, Uefom. Nogomet ne pripada Collini, Fifi ili Uefi, ne pripada ni meni ni vama, pripada svima koji ga vole - istaknuo je Boban.

Šokiran je i naumom Colline i njegovih pomoćnika da se nogometašima zabrani proslava golova.

- Ne razumijem kako je to nekome moglo pasti na pamet, šokirao sam se kad sam to vidio na Svjetskom prvenstvu. Mi kao UEFA to nećemo podržati u našim natjecanjima, to je nenogometna odluka. Poznajem Collinu 30 godina i jako dugo smo dobro surađivali. Jedan je od najvećih sudaca u povijesti nogometa i to nitko ne može osporiti, ali mora svoj ego staviti u stranu ako želi dobro nogometu - oštar je bio Hrvat koji je na jednom od čelnih mjesta u Uefi.

Nije presretan odlaskom brojnih zvijezda u Saudijsku Arabiju za ogroman novac, trend kojem nisu odoljela neka od najvećih nogometnih imena svijeta poput Cristiana Ronalda, Neymara i Karima Benzeme.

- Meni se to ne sviđa, iako i oni imaju pravo razvijati svoj nogomet. Mi Europljani volimo nogomet, a logično je da ga i oni vole. No, iskreno, ne vidim svijetlu budućnost. Lijepo je da vole nogomet, ali nikad neće biti ništa slično europskom nogometu, povijest se ne može kupiti - zaključio je Boban

Komentara 7

Avatar Bill Carson
Bill Carson
12:32 16.09.2023.

Mogu smanjiti utakmice na 70 minuta, ali da sat stane svaki put kada lopta nije u aktivnoj igri.

PO
Poletarac101
14:19 16.09.2023.

E daj sagradi konačno taj stadion u Maksimur..Izmisli nešto i poduzmi ...Investori ,%.itd. ak se u današnje vrijeme ne može nekaj organizirat?Kad onda?Izmišljate svaki dan u Uefi i Fifici kak da uzmete lovu (pored milijardi koje već uzimate)daj malo Bratić poduzmi neš za Dinamo💪💙

KU
Kujttim
17:31 16.09.2023.

Boban priča gluposti. Svaka momčad ima mogućnost 5 izmjena. Odugovlači se s izvođenjem kornera, auta, ukazivanje pomoći, ispucavanjem vratara, izvođenje prekršaja i slobodnih udaraca. Jedino što mi nije transparentno je ta sudačka nadoknada. Igrači su umorni. Pa neka trener rotira. Istina da je Collina, ekcentrik, ali jako dobro razumije taktiku odugovlačenja igre kada jedna momčad čuva rezultat. Collina jako dobro razumije valjanje po terenu, ukazivanje pomoći, taktičke izmjene, odugovlačenje kod ubacivanja auta,....i sve ostalo što je svima poznato.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije