Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZVONE PROGOVORIO

Boban: Juve je promašio dovođenjem Zaccheronija

Zvonimir Boban
Pixsell
29.01.2010.
u 18:16

Legendarni kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban dao je svoj uvid u zbivanja u Juventusu koji je s mjesta trenera otpustio Ciru Ferraru, a potom prazninu popunio dovođenjem Alberta Zaccheronija.

Boban je igrajući za Milan pod Zaccheronijevim vodstvom bio jedan od značajnijih igrača u osvajanju "scudetta" 1999. godine, a više od deset godina nakon toga smatra da u Juventusu nisu povukli dobar potez njegovim dovođenjem.

- Ne mislim da je Zaccheroni rješenje. Nestalo je stila u ophođenju i moram se složiti s Joseom Mourinhom koji kaže da u klubu nisu pokazali poštovanje spram Ferrare. Klub nikada nije bio blizak s njime, a to se od ozbiljnih klubova zahtijeva. I način na koji je došlo do smjene je apsurdan - kaže Boban za Sky Sport Italiju.

- Što se Zaccheronija tiče, jasno mi je da je želio natrag budući da je neko vrijeme bio bez posla. No, definitivno se izgubio prihvaćanjem četveromjesečnog angažmana. Pao je. On je trener koji je vodio velike momčadi i osvojio naslov u talijanskom prvenstvu. Kako si je mogao dopustiti da ga se zove "vatrogascem"? Nitko nikoga više ne poštuje.

- Teško će mu biti pokrenuti momčad. Mislim da bi Juventusu bilo bolje da je zadržao Ferraru - zaključio je Boban.

Podsjetimo, Alberto Zaccheroni (56) potpisao je ugovor s Juventusom do kraja sezone. Cilj koji mu je zadan je momčad plasirati u Ligu prvaka. Na kraju sezone momčad bi trebao preuzeti, kako pišu talijanski mediji, vrhunski trener u naponu snage. Najveći je favorit Španjolac Rafael Benitez.

Komentara 5

OB
-obrisani-
19:19 29.01.2010.

Boban je u pravu. Nisu trebali dovoditi Zaccheronija nego pružiti priliku Bobanu ili Prosinećkom...

OB
-obrisani-
22:12 29.01.2010.

Bit će veselja kad Benitez upregne.

BA
bassland
18:56 29.01.2010.

Da, ima pravo Zvone, trebalo je pustiti Ferraru da razjebe klub do kraja i onda mu se zahvaliti. Ipak, ima i istine u Bobanovim riječima kad je reako da klub nije stao iza njega. Uz sve nove trenere koji su došli kao bivši trofejni igrači klub mora staviti iskusne stratege koji bi mogli kvalitetnim savjetom u pravom trenutku pomoći treneru u odluci. Guardiola je primjer takvog sistema. Juve ima dobru igraću garnituru i motivacija te pravilni taktički raspored stvar su trenera. Ferrara je tu očito zakazao i trebalo ga je maknuti. Na njegovom bi mjestu i sam otišao kad bih shvatio da ekipa pod mojim vodstvom gubi utakmice i kvalitetu igre. Uspije li vratiti Staru Damu na staze pobjeda i Ligu Prvaka, nije nemoguće da potpiše i novi ugovor. Da rezimiramo, do promjene (bilo kakve, pa makar stavili i pomoćnog trenera da vodi ekipu) je neminovno trebalo doći. Previše je novca u igri da bi nekome davalo tolike šanse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije