Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZADOVOLJAN, A LJUT

Blanc: Neprihvatljivo je promašiti dva penala!

Nogomet
22.10.2009.
u 08:03

Trener francuskoga nogometnog prvaka Bordeauxa Laurent Blanc bio je, logično, zadovoljan pobjedom svoje momčadi protiv Bayerna s 2:1 u trećeg kolu A skupine Lige prvaka. No, u njegovoj analizi utakmice bilo je i razloga za nezadovoljstvo.

Od tragičara do junaka u tom dvoboju prometnuo se Bordeauxov 25-godišnji branič Michaël Ciani. Prvo je u šestoj minuti nespretno zabio autogol, a onda se iskupio u 27. minuti spektakularnim pogotkom petom za izjednačenje. I u svoju i u protivničku mrežu lopte je slao nakon kornera s desne strane. Konačnih 2:1 postavio je Planus u 40. minuti.

Bordeaux je u nastavku imao dva kaznena udarca, ali je gostujući vratar Butt skidao udarce Gourcuffa i Jussieja.

- Pobrinuli smo se za održavanje rezultatske neizvjesnosti do samog kraja dvoboja. Bayern nas je doveo pod pritisak u prvom poluvremenu. Zabili su sretno rani gol, koji nam je, zapravo, pomogao, jer smo tek nakon toga ušli u utakmicu. Reagirali smo jako dobro s dva gola, ali smo trebali postići još poneki gol. Neprihvatljivo je na istoj utakmici promašiti dva penala. Očito je da ćemo morati dosta raditi na tome na treninzima, vježbati kaznene udarce - komentirao je Blanc.

Bayern je od 30. minute igrao bez isključenog Thomasa Müllera koji je zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton zbog brutalnog prekršaja na Chalmeu.

- Zapravo smo igrali bolje u nastavku s 10 igrača nego u prvom poluvremenu s 11. Postigli smo vodeći gol, ali smo nakon toga napravili puno, puno previše pogrešaka. To je naprosto iritantno koliko smo griješili - ljut je bio nizozemski strateg gostiju Louis van Gaal.

Dodajmo još da je Bayern od 88. minute igrao i bez isključenog belgijskog braniča Daniela van Buytena, koji je skrivio drugi jedanaesterac za domaćine, oborivši Chamakha u kaznenom prostoru...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije