Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAVEZ BEZ PRILIKE ZA ZARADU

Bilić pet mjeseci bez ozbiljne utakmice

Bilić, Marković
Mišo Lišanin
30.10.2009.
u 08:15

Glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, koji je zagazio u osmo desetljeće života, i dalje je prvi i jedini operativac HNS-a.

Bez njega se ne smije poslati ni jedan faks, ni jedan mail, sve i dalje prolazi kroz njegove ruke, Marković mu pak neizmjerno vjeruje. Pa je tako, preopterećen poslom, posve zaboravio na mogućnost da se Hrvatska sa Slavenom Bilićem ne plasira izravno na Svjetsko prvenstvo ili barem u dodatne kvalifikacije u studenome 2009.

Nevjerojatno je da savez koji ima osmu reprezentaciju na svijetu nema ni minimalnu logistiku. Ili Marković i Srebrić nisu vjerovali da će Bilić ostati i da mu u tom terminu trebaju dvije dobre utakmice pa ih nije bilo briga za plan B – u slučaju neuspjeha u kvalifikacijama koje su prošle.

Svi ozbiljni nogometni savezi svoje kalendare rade unaprijed, ako nemaju dogovorene utakmice, imaju mehanizam da vrlo brzo aktiviraju dogovore. Marković je u petak rekao da Hrvatska ima velike i dobre ponude kad se god sjeti. I onda se odnekud pojavio taj nesretni studeni, a ti prekaljeni nogometni radnici ostali su bez ideje i odgovora. Preko noći sklepali su neki Lihtenštajn, a novog-starog izbornika ostavili gotovo pet mjeseci bez ozbiljne utakmice. Argentina je tražila milijun i pol eura, naravno, kada mi nismo željeli reciprocitet, a Maradona ima ponuda napretek.

Izgubio je HNS i priliku za zaradu jer nisu na vrijeme razmišljali o mogućim suparnicima, gdje se moglo nešto zaraditi, kad se već toliko izgubilo neodlaskom na SP.

Biliću ostaje da pozove najbolje igrače kako bi ih imao od ponedjeljka do petka te da na zajedničkom "team buildingu, u koji se sada može uključiti i konzumiranje alkohola" poveže mostove povjerenja koji su se porušili u prethodnim kvalifikacijama.

Komentara 2

OB
-obrisani-
02:42 01.11.2009.

I nemoj sa sobom zaboraviti uzeti tog polumrtvog starkelju srebrica

SN
snovakor
17:59 30.10.2009.

Još jedan dokaz više, da Marković već duže vrijeme svojim znanjem ne \"odgovara\" tom mjestu na kojem sjedi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije