Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE GRADONAČELNIK

Bandić: Sumnjam da Mamić može dovesti investitore za Maksimir

\'17.05.2011., Zagreb - Sjednica Gradske skupstine u Cirilometodskoj. Milan Bandic. Photo Antonio Bronic/PIXSELL\'
Antonio Bronić/Pixsell
13.06.2011.
u 14:41

- Nemam kuraža da potpišem investiciju od 200 milijuna eura bez da znamo što građani misle - rekao je Bandić.

Zanimanje za novi stadion Dinama ne jenjava. Otkada je odjeknula vijest da je izvršni dopredsjednik modrih, Zdravko Mamić u Dubaiju dobio zeleno svijetlo za gradnju “pendanta” maksimirskom ruglu, svi čekaju reakciju zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Nije ga se dugo čekalo. Na današnjoj konferenciji za novinare Bandić je na novinarske upite podržava li takav projekt odgovorio kako sa njim “nitko do sada nije razgovarao”.

- Sve što je Grad mislio sa stadionom je toliko puta eksplicitno rečeno... Samo znam da je stadion u vlasništvu grada Zagreba. Nikada se nije trebalo rušiti da bi se gradilo - rekao je Bandić, misleći na sjevernu tribinu koja je ponovno izgrađena 2000. godine.

Dodao je da sumnja da Mamić ili bilo tko može donijeti 100 ili 150 milijuna eura za novi stadion, a upozorio je i na činjenicu da djelomična obnova koja je najavljena mora biti dobro promišljena i čista. Naime, napomenuo je kako se nada “da stolice neće biti po duploj cijeni kao što su bile 2002. godine”. Priznaje, stadion je jedini problem koji ne zna riješiti. Podsjeća, ništa se ne treba pokrenuti bez pristanka građana.

- Nemam kuraža da potpišem investiciju od 200 milijuna eura bez da znamo što građani misle - zaključio je Bandić i time ponovno pokrenuo pitanje referenduma oko izgradnje maksimirskog stadiona.

Zaključio je da Grad nema ništa protiv da Dinamo vlastitim “penezima” nešto naprave, te poručio da ako je travnjak uništen na koncertima, da se vjerojatno na tim manifestacijama nešto i zaradilo.

Komentara 23

DU
Deleted user
08:27 14.06.2011.

Točno , u Maksimiru treba napraviti novi stadion i to za dva kluba. \"Veliki\" grad Zagreb ipak je premali da bi \"dva\" prvoligaša imali svaki svoj stadion. Srušiti onaj u Kranječevićevoj , prodati zemljište. Za tu lokaciju može se dobitiiti lijepa lova. Ipak je to praktički u cetru grada. I taj dio love se može iskoristiti i izgradnji stadiona... , i onda fino neka dinamo i zagreb igraju na tom stadionu. A Lokomotiva i dragovoljac neka igraju na pomoćnom (jer njega isto treba napraviti) !!!

DU
Deleted user
15:04 13.06.2011.

Moje je misljenje da je Bandic nesposoban i da nema muda rijesiti problem stadiona. Slijedeci gradonacelnik ce morati obecati da ce izgraditi novi stadion! Inace, koja je svrha te funkcije ako onaj koji je vrsi nije sposoban rjesavati takve probleme?

Avatar Pivica
Pivica
16:32 13.06.2011.

Bandiću,godinama pričaš istu priču da će građani na referendumu odlučiti o stadionu. A kada ćeš već jednom raspisati referendum? Nažalost ni to neznaš!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije