Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova nada 2009.

Badelj: Nakon utakmica u HNL-u još bi mi trebao trening

Milan Badelj
Patrik Macek/Večernji list
01.03.2010.
u 10:36

- Ponosan sam na trofej koji su primali Modrić, Kranjčar, Marić... Kad bih osvojio i onaj za igrača godine, premašio bih snove - kazao je mladi Milan Badelj.

Nekoliko je puta kroz ruke provrtio trofej "Anđelko Herjavec", statuu koju je izradio Nikola Šanjek namijenjenu Večernjakovoj nadi godine. Nije prva osobna nagrada, ali neće skriti da je najvrednija.

– Svakako da sam ponosan na trofej koji su u ruke primali Luka Modrić, Niko Kranjčar, Dario Šimić, Silvio Marić. Znam da je izbor cijenjen, da biraju bivši reprezentativci, i to je za svakoga mladog nogometaša sigurno jedan od snova – pričao je sretno Milan Badelj, nakon što je golom protiv Croatije iz Sesveta uljepšao jednu pamtljivu subotu.

Samo su Luka Modrić i Ivica Olić uspjeli postati i nogometaši godine.

– Ha, to su naši nogometni velikani. Jednog bih dana volio biti najbolji u toj kategoriji, to bi značilo da sam u nogometu potpuno uspio, pa čak i premašio neke svoje želje.

Da, nogometaš godine treba biti najbolji reprezentativac ili s nekim velikim klubom mora osvojiti trofej. A to nije lako.

– Zbog toga svaki dan treniram, živim. Znam da je strašno puno prostora, no i sama razmišljanja Bilićeva stožera da me priključi za mene su velika, najveća nagrada.

Dinamo je Croatiji Sesvete utrpao "šest lakih komada".

– Da, razlika je prevelika. Opet, možemo biti zadovoljni, najvažnije je da je prvenstvo nakon dugih priprema počelo.

Ostalo je još 12 utakmica, Dinamo će do naslova u jednom skromnom prvenstvu. No, ambicija je Europa. U kojoj se zbog slabosti HNL-a teško opstaje.

– To je sigurno za nas velik problem. Možda nekad nesvjesno smanjimo gas, ali ima tu i nečeg dobrog, možemo se uigravati.

Da, ali fali ritma, koji je nužan za europske okršaje.

– Da, kada uspoređujem umor nakon europskih utakmica i ovaj danas, to je doista neusporedivo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije