Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIRKO ALILOVIĆ Junak pobjede Ademara protiv Barce

Alilović: Venio Losert zaslužuje priliku u Barceloni

29.12.2008.
u 21:27

Mirko Alilović nije mogao puno uživati u slavlju svog Ademara koji je u finalu Španjolskog kupa pobijedio Barcelonu, i to na njezinu parketu. Odmah ujutro nakon utakmice krenuo je kući, gdje će provesti novogodišnje praznike. Zaustavio je Mirko u finalu 17 udaraca, od čega dva sedmerca. Obranio je 43 posto udaraca.

I mi smo u čuduB
- S obzirom na to da smo u prvenstvu uvjerljivo izgubili od Barcelone i Ciuad Reala, nismo baš bili favoriti. Iako smo svladali u polufinalu Portland, nismo vjerovali da možemo svladati i Barcelonu, i to na njezinu parketu - rekao je Alilović.

No, zahvaljujući nizu njegovih obrana Ademar je poveo s 8:2 i tu prednost održavao je do kraja utakmice.

- Dogodilo se čudo, što reći. I mi smo iznenađeni. Moram priznati da su to bile dvije naše najbolje utakmice ove sezone. Eto, osvojio sam i ja svoj prvi trofej u Španjolskoj, a ondje sam već četiri sezone. Dobro, nije to Liga prvaka, ali svejedno je lijepo vidjeti trofej u vitrini - rekao je Alilović.

Na završnom turniru proglašen je i najboljim vratarom, i to u konkurenciji Hvidta, Barrufeta, Šterbika, Perića...

- Samo sam jedna karika u momčadi. Bilo je i dobrih poteza mojih suigrača, posebice u obrani - rekao je Alilović.

U Barceloni se malo družio i s Venijem Losertom, koji je obje utakmice završnice Španjolskoga kupa gledao s tribina.

- Siguran sam da bi Losert imao dovoljno prostora pored Hvidta i Barrufeta, no ne znam zašto je trener Barcelone odlučio forsirati Hvidta i Barrufeta, a Losertu ne daje baš previše prilika. No, zašto je tako, druga je priča - istaknuo je Alilović.

Bilo bi dobro kada bi Mirko takvu formu zadržao i do Svjetskog prvenstva.

Pešić zablistao
- Bude li tako, evo nas začas do finala - našalio se.

Dok je igrao u finalu Španjolskoga kupa, reprezentacija je odigrala dvije utakmice s Rusima, na otvorenju dvorana u Zagrebu i Osijeku.

- Sve sam pročitao na portalima. Gledao sam i videoisječak s otvaranja Arene. Bilo je zaista spektakularno. Jedva čekam da i ja u njoj stanem među vratnice - rekao je Mirko.

Od trojice vratara koja su branila u igri protiv Rusa, posebno se istaknuo mladi Ivan Pešić.

- Sve sam čuo. Drago mi je zbog njega. Na Svjetskom prvenstvu trebat će nam svaka dobra obrana - zaključio je Mirko Alilović.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije