Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLATKO KRANJČAR Izbornik dočekan ovacijama

A mnogi nam nisu vjerovali

sp-cico-txt.jpg
import
09.10.2005.
u 01:39

Pljesak i ovacije dočekali su izbornika Zlatka Kranjčara na konferenciji za novinare. I oni koji inače ne plješću, nisu se mogli suzdržati, Cici se moralo čestitati na izbornenom Svjetskom prvenstvu.

Oni vani su majstori, igrači su zaslužili čestitke uz zarazni smiješak micao je pozornost sa sebe Cico, ocijenivši utakmicu izuzetno dobrom, kvalitetnom. Za takvu utakmicu trebaju dva dobra suparnika, a Hrvatska i Švedska to su bile. Vrlo sam sretan zbog ove pobjede, imali smo strpljenja i kvalitete nadigrati jakog suparnika. Ispunila se želja nas i puka da izborimo SP, prođemo ovu tešku skupinu. A više je bilo onih koji u to nisu vjerovali. Moji igrači i ja jesmo, igrači su najzaslužniji za ovo.

Netko je spomenuo i Maltu, prisjetivši se Kranjčarovih riječi da ćemo se tomu jednog dana smijati. Tih 1:1 pomoglo mi je za ovu utakmicu, igrači su bili svjesni kiksa, a onda ih je lakše motivirati i pripremiti za sljedeću utakmicu. Što ste im rekli na poluvremenu, jeste li im spominjali rezultat utakmice Češka - Nizozemska? Nisam, jer nisam želio razbiti mirnoću i strpljenje u igri, poremetiti ih time.

Koliko ste zadovoljni igrom, čini se da je bilo dosta preskakanja, praznina? Zadovoljan sam, ali nemojmo sad o tome, ima previše dobrih stvari o kojima se može govoriti. Mislim da smo dobro igrali, važno je da smo do kraja ostali strpljivi. Što sad s Mađarskom, mijenja li se režim reprezentacije? Trenirat ćemo danas poslije podne u Čatežu, igrače sam oslobodio obveza da se vrate u našu pripremnu bazu, ostali su u Zagrebu i šli u "The Best", na koncert Magazina. Bolje to nego u Ludnicu. U Budimpešti zbog kartona neće igrati dvojica Nika, Kranjčar i Kovač, hoćete li zvati nekog naknadno?

Još ne znam, vidjet ću. No, sigurno je da ne želimo izgubiti ni u Budimpešti, našim navijačima želimo priuštiti još jednu dobru utakmicu. A ja ne volim gubiti. I danas će se Kranjčar družiti s novinarima. Na upit može li u 11, a ne u 12 sati odgovorio je u svom stilu: Ja ne lumpam, volim popiti čašu vina, pa nema problema.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije