Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi hit

Za Oscara nominirani redatelj Dalibor Barić režirao je spot za pjesmu grupe BETI

Foto: Hrvoje Banić
1/4
26.02.2021.
u 14:49

Grupa BETI u kojoj su Natali Dizdar i članovi grupe Mayales: Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević predstavlja spot za pjesmu "Vili".

Nakon što su Natali Dizdar i članovi grupe Mayales: Vlado Mirčeta, Luka Geček i Pavle Miholjević predstavili svoj novi zajednički projekt BETI fantastičnim singlom "Slobodna", koji je mjesecima dominirao radijskim eterom, iz njihove glazbene radionice stigao je novi hit - "Vili"!

"Vili" je momentalno počeo osvajati radijski eter, a BETI sada predstavljaju i spot koji potpisuje ni više ni manje nego Dalibor Barić, koji je s animiranim filmom "Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa" ušao u konkurenciju za ovogodišnju filmsku nagradu Oscar, u kategoriji najboljeg dugometražnog animiranog filma. U moru slavnih Vilija, za inspiraciju iza ove pjesme zaslužan je legendarni glazbenik Willie Nelson:

"Iako to ime trenutno "pluta" po eteru iz nekih drugih razloga, zapravo se stvar zove po Willieju Nelsonu i napisana je prije nekoliko godina. Prva akustična verzija koju smo snimali je zvučala kao neka stvar od Willieja Nelsona pa smo tako nazvali pjesmu i naziv je ostao 'zakačen'.", ispričao je Luka Geček.  Vili se zvukom poprilično razlikuje od njihovog debitantskog singla Slobodna:

"Malo manje disco, a malo više country, ali i dalje smo u 1974.-oj.", opisao je atmosferu pjesme Vlado Mirčeta, a nadovezao se Luka Geček: "Sama melodija je nježnija, a zvuk sjetniji. Slobodna je u principu eskapistička dok je Vili  ipak više introspektivna pjesma." Nakon dva sjajna singla BETI nastavljaju dalje punom parom, a što njihovi obožavatelji mogu očekivati u budućnosti otkrila je Natali Dizdar:

"Trenutno nam je najvažnije završiti EP nekim našim laganim tempom na koji smo navikli  i čekati pravi trenutak kad ćemo ga pustiti cijelog u eter i predstaviti našoj publici."

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije