Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
emmy nagrade

VIDEO Christina Applegate zbog teške bolesti na dodjelu je došla sa štapom pa se rasplakala na pozornici

75th Primetime Emmy Awards in Los Angeles
Foto: MARIO ANZUONI/REUTERS
1/28
16.01.2024.
u 09:00

Nakon što se Applegate pojavila na pozornici, publika se dignula na noge i nagradila je velikim pljeskom

Zvijezda Netflixove hit-serije ''Ubojite prijateljice''  Christina Applegate (52) u intervjuu za Variety krajem 2022. godine izjavila je da bi taj projekt mogao bit njezin posljednji glumački angažman zbog borbe s multiplom sklerozom. Christina je u studenom iste godine dobila zvijezdu na stazi slavnih u Hollywoodu, a bilo je to njezino prvo javno pojavljivanje otkako joj je dijagnosticirana bolest 2021. godine. Tada se na događanju pojavila sa štapom i jedva je hodala, a kolegica iz serije, Linda Cardellini (48) pridržavala ju je dok je pozirala fotografima.

Sa štapom se pojavila i na dodjelama nagrade Emmy gdje je dodijelila nagradu za najbolju sporednu glumicu u humorističnoj seriji koja je pripala glumici Ayo Edebiri (28) za njezinu izvedbu u seriji "The Bear".  Nakon što se Applegate pojavila na pozornici, publika se dignula na noge i nagradila je velikim pljeskom. Glumica je bila ganuta podrškom pa se rasplakala na pozornici i zahvalila svima na podršci.

Inače, rekla je kako se bez štapa ne može puno kretati.  Za Variety je pričala o svojoj, vjerojatno posljednjoj, ulozi.

– Jen Harding je taj lik koji će, vrlo vjerojatno biti posljednji koji ću glumiti S mojom bolešću ne znam koliko sam sposobna. Ali ovo je bio dar. Ovo mi je bio dar – rekla je u Applegate. Otkrila je i da joj je rad na Netflixovoj seriji pomogao da postane svjesna svojih granica i mogućnosti. 

– Moralo je biti hladno, jer je toplina naš kriptonit. Ne možeš ni raditi tih 18 sati dnevno. Bilo je to nemoguće – kazala je glumica i dodala da su svi na setu bili iznimno susretljivi. 

– Ako bih ih nazvala ujutro i rekla: "Društvo, ne mogu sići niza stube", odgovorili bi: "U redu! Nećemo danas. Radit ćemo druge stvari." Netflix nam je čak dopustio da napravimo pauzu od nekoliko mjeseci kako bih se mogla pribrati nakon dijagnoze i krenuti na liječenje – istaknula je Christina koja već razmišlja o prelasku na neke druge poslove u Hollywoodu koje bi mogla lakše obavljati zbog svog zdravstvenog stanja. 

VEZANI ČLANCI

Priznata američka glumica i dobitnica nagrade Emmy o svojim zdravstvenim problemima prvi put javno je progovorila u kolovozu 2021. 

– Pozdrav, prijatelji. Prije nekoliko mjeseci dijagnosticirana mi je multipla skleroza. Bilo je to čudno putovanje. No podržavaju me ljudi koje poznajem i koji boluju od iste bolesti. Težak je to život. Ali, kao što svi znamo, mora ići dalje. Osim ako ga neki š**** ne zaustavi – rekla je tada. Zbog zdravlja je drastično promijenila svoje životne navike, izbacila je meso iz prehrane i trudi se izbjegavati stresne situacije, a tijekom ovih teških godina najveća podrška joj je suprug Martyn LeNoble s kojim ima kćer Sadie Grace.

Christinu Applegate publika i danas najviše pamti po ulozi buntovne tinejdžerica Kelly Bundy u seriji “Bračne vode” koja joj je početkom 90-ih donijela slavu i popularnost. Njezina karijera imala je kasnije uspona i padova, baš kao i njezin privatni život u kojem joj je sve krenulo loše nakon razvoda od glumca Johnathona Schaecha. Samo nekoliko mjeseci kasnije dijagnosticiran joj je rak dojke, a prošlog ljeta glumica je objavila kako joj je ove godine dijagnosticirana i multipla skleroza.

VIDEO Matija Vuica: 'U tri naše posljednje minute rekla sam mu sve što sam mislila da je važno'

Komentara 1

MO
montello
09:41 16.01.2024.

tako mi ju je zao meni jedna od najdrazih glumica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije