Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSCAR 2019.

Veliko iznenađenje: 'Zelena knjiga' osvojila nagradu za najbolji film!

Zelena knjiga dobitnik je nagrade Oscar za najbolji film!
Foto: HRT/Screenshot
1/15
25.02.2019.
u 06:05

Film "Bohemian Rhapsody" osvojio je četiri Oscara, a Alfonso Cuaron najbolji je redatelj

Veliko iznenađenje na 91. dodjeli nagrade Oscara. Nagradu za najbolji film osvojio je film "Zelena knjiga" Petera Farellyja, te tako pobijedio favorizirane "Bohemian Rhapsody" i "Roma". "Bohemian Rhapsody" osvojo je ukupno 4 Oscara, uključujući i nagradu Ramiju Maleku za najboljeg glumca. Alfonso Cuaron za "Romu" je dobio nagradu za najboljeg redatelja, ali i nagradu za najbolju kameru. 

TIJEK VEČERI: 

Počela je 91. dojela Oscara! Čast da otvori ovogodišnju dodjelu pripala je grupi Queen i pjevaču Adamu Lambertu, koji su izveli "We Will Rock You" i "We Are The Champions". Podsjećamo, jedan od ovogodišnjih favorita za Oscar je film "Bohemian Rhapsody", o životu Freddieja Mercuryja. 

05:16 Julia Roberts proglasila je Oscar za najbolji film! Veliko iznenađenje je Oscar za film "Zelena knjiga"! Peter Farelly zahvalio se na nagradi kazavši kako su napravili film o ljubavi. 

05:06 Prošlogodišnji dobitnik Guillermo Del Toro dodijelit će Oscar za najboljeg redatelja. Još jednog Oscara dobiva Alfonso Cuaron! Tako je ponovio uspjeh koji je dobio s "Gravitacijom". Ovo je peti redateljski Oscar za Meksikance u šest godina. 

04:56 Frances McDormand i Sam Rockwell dodjeljuju Oscar za najbolju žensku glavnu ulogu. Najveće ovogodišnje iznenađenje je Oscar za Oliviu Colman u filmu "Miljenica". Glen Close tako je ostala i bez sedmog Oscara. Glumica je jedva došla do riječi od suza. Zahvalila se redatelju Lathimosu, kolegama iz filma, obitelji. Pozdravila je i Glenn Close i Lady Gagu. Vrlo emotivan govor. 

Foto: HRT/Screenshot

04:42 Prošlogodišnji dobitnici Allison Janney i Gary Oldman najavlju nominaciju u kategoriji najbolji glumac. Dobio ga je najveći favorit Rami Malek za ulogu Freddieja Mercuryja u filmu "Bohemian Rhapsody"!

- Hvala mojoj obitelji, ali i članovima grupe Quuen. Možda nisam bio najočitiji odabir za uovu ulogu, stoga sam zahvalan i na pruženoj prilici. Ja sam dijete imigranata iz Egipta, i glumio sam imigranta Freddieja - kazao je Malek. 

 

04:40 Barbra Streisand najavila je film "Crni član Ku Klux Klana". 

04:34 Akademija se oprostila od velikih imena koji su preminuli u proteklih godinu dana.

04:28 Lady Gaga dobila je svoj prvi Oscar te tako potvrdila da je bila najveći favorit. Oscar je dobia u kategoriji najbolja pjesma, za pjesmu "Shallow". Bit će zanimljivo vidjeti hoće li postati i najbolja glumica. 

 

04;23 Novi Oscar dobiva "Crna Pantera", i to u kategoriji najbolja origialna glazba. Dobio ga je mladi švedski skladatelj Ludwig Goransson. 

04:14 Evo nam odmah i Oscara za najbolji adaptirani scenarij. Na oduševljenje Jacksona, prvi Oscar u karijeri dobiva Spike Lee za "Crni član Ku Klux Klana". Lee je pročitao nadahnuti govor o povijesti ropstva u Americi, ali održao politički govor u kojem je podsjetio da su izbori u Americi iduće godine. 

- Do The Right Thing (Učinite pravu stvar)  - rekao je Lee, citirajući naslov svog filma iz 1989. godine. 

 

04:10 Brie Larson i Samuel L. Jackson najavljuju Oscare za najbolji izvorni scenarij. Pomalo iznenađujuće, dobiva ga "Zelena knjiga"! 

04:08 Najbolji kratkometražni igrani film je "Koža". 

04:00 Na sceni su Lady Gaga i Bradley Cooper koji izvode "Shallow" iz filma "Zvijezda je rođena"!

Foto: HRT/Screenshot

03:57 Sarah Paulson i Paul Rudd dodijelit će nagradu za najbolje vizualne efekte. Nagradu je osvojio "Prvi čovjek"!

03:55 Glumac Diego Luna i chef Jose Andres najavili su film "Roma". 

03:48 Najbolji kratkometražni dokumentarni film je "Period, end of sentence". 

03:44 Oscar za najbolji kratkometražni animirani film osvaja "Bao". 

03:41 Očekivano, Mike Myers i Dana Carvey najavili su "Bohemian Rhapsody". Svi još pamtimo njihovo mrdanje glavama upravo na tu pjesmu u filmu "Wayneov svijet". 

03:34 Sljedeća nominirana pjesma koju slušamo je "When A Cowboy Trades His SPurs For Wings" iz filma "Balada o Busteru Scruggsu" braće Coen. Pjevali su Gillian Welch i David Rawlings

03:31 Nagradu za najbolji dugometražni animirani film osvaja "Spiderman - Novi svijet".

03:22 Daniel Craig i Charlize Theron najavilli su nominirane za najbolju sporednu mušku ulogu. A Oscara je osvojio Mahershala Ali za "Green Book". ovo mu je drugi Oscar, nakon "Mjesečine".

- Hvala mojoj baki, ona me je naučila da ne odustajem nakon pada - kazao je Ali, kojeg gledamo i u novoj sezoni "Pravog detektiva". 

 

03:19 "Bohemian Rhapsody" dobiva treći Oscar, i to za montažu. 

03:11 Bette Midler pjevala je "The Place Where Lost Things Go" iz filma "Povratak Mary Poppins".

03:06 Angela Bassett i Javier Bardem najavili su nagradu za najbolji film izvan govornog područja. Alfonso Cuaron i "Roma" postali su prvi meksički fillm dobitnik Oscara. 

- Večerašnji nominirani filmovi dokazali su kako smo svi dio istog oceana, kazao je Cuaron koji je citirao filmaša Claudea Chabrola. 

03:03 Reperica i glumica Queen Latifah najavila je film "Miljenica" redatelja Yorgosa Lathimosa. 

02:56 Evo i prvog Oscara za "Bohemian Rhapsody"! Film je nagrađen za montažu zvuka.  John Warhurst zahvalio se članovima grupe Queen na potpori. Odmah zatim film "Bohemian Rhapsody" dobio je i Oscar za najbolji zvuk. 

02:53 Serena Williams najavljuje film "Zvijezda je rođena". 

02:49 Jennifer Hudson otpjevala je "I'll Fight" iz filma "RBG", pjesmu koja je nominirana za Oscar 

02:43 Tyler Perry najavljuje nominirane za najbolju fotografiju, a dobio je Alfonso Cuaron za "Romu". On je prvi redatelj koji je i nagrađen za kameru! 

Foto: HRT/Screenshot

02:39 Novi Oscar za "Crnu Panteru" i to za najbolju scenografiju! 

02:30 Filma "Crna Pantera" osvojio je svoj prvi Oscar - za najbolju kostimografiju. Na društvenim mrežama hit je i haljina Melisse Mccarthy, koja je bila prezenterica.a došla je obučena kao kraljica Elizabeta I. 

 

02:23 Glumac i glazbenik Tom Morello najavljuje prvi film nominiran za Oscar - "Čovjek iz sjene" ("Vice") . Upravo je ovaj film i dobio svoj prvi Oscar - za šminku i fizuru. 

02:14 Helen Mirren i "Aquaman" Jason Momoa najavili su nagradu za najbolji dugometražni dokumentarni film. Dobio ga je "Free Solo", koji je pobijedio favorizirani "RBG", o sutkinji Ruth Bader Ginsburg.

02:05 Komičarke Tina Fey, Amy Poehler i Maya Rudolph najavile su Oscara za najbolju sporednu glumicu, kojeg je dobila Regina King za film "If Beale Street Could Talk".

Foto: HRT/Screenshot

1:30  Zvijezde pristižu u Dolby Theatre u Los Angelesu, gdje će u 2 sata ujutro po našem vremenu početi 91. dodjela Oscara. Posebnost ovogodišnje dodjele je što će prvi pu nakon 1989. biti bez voditelja, nakon što je od vođenja odustao Kevin Hart, zbog optužbi za homofobne napade na društvenim mrežama. 

Ključne riječi

Komentara 6

NI
nisamguzonjinsin
07:47 25.02.2019.

Malo arapskim imigrantima, malo južnoameričkim, malo afričkim, pao onda malo na kraju i bijelima !

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
08:21 25.02.2019.

Nego kako su svih ovih godina prošli hrvatski uratci? Naime, naša "leva" filmska "elita" se jako hvali snimljenim filmovima i nagradama koje osvajaju po "nikad čuli" festivalima, pa se čudim da na ovom "freak showu" nikako da uđu u uži krug?

Avatar BilanMandić
BilanMandić
09:13 25.02.2019.

nebitno i negledljivo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije