Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svi čekaju

Uskoro prinova: Stiže nasljednik krune!

'Pregnant Catherine, Duchess of Cambridge, and Prince William, Duke of Cambridge seen on the balcony of Buckingham Palace to watch a flypast of military aircraft following Trooping the Colour in Londo
Foto: DPA/PIXSELL
1/4
05.07.2013.
u 12:35

Na kladionicama hit klađenje na dan djetetova rođenja – spol, ime, težina, dužina...

Potres, poplava, teroristički napad... vjerojatno ne bi izazvali takvu euforiju u Velikoj Britaniji kao rođenje kraljevskog novorođenčeta, prvog djeteta princa Williama i Kate Middleton!

Skrivaju točan datum

Očekivani termin poroda je 13. srpnja pa je od početka ovog mjeseca stanje u Londonu kaotično jer se kalkulira da bi lijepa Kate mogla roditi i prije očekivanog datuma. Glasine da se pravi termin porođaja skriva kako bi se smanjile potencijalne opasnosti za princa i njegovu suprugu dodatno podižu napetost. Jedni kažu da bi beba na svijet zapravo trebala doći 10 dana prije, dakle već ovog vikenda.

Ispred bolnice St. Mary u zapadnom Londonu u kojoj će se dijete roditi fotografi spremno čekaju dolazak Kate s trudovima, a okupljaju se i obožavatelji. A da se kraljevska obitelj ne bi mislila gdje će parkirati svoje automobile, osiguranje bolnice pobrinulo se da paparazzi ostave četiri parkirališna mjesta slobodna. Prva će ih koristiti Kate, vjerojatno u Williamovoj pratnji, i njihovo osiguranje, a poslije će tu svoja vozila parkirati članovi obitelji koji će mladoj majci dolaziti u posjet. Porod u bolnici u kojoj je pokojna Diana rodila Williama i Harryja stajat će 10 tisuća funti, a vijest da se beba rodila bit će objavljena tradicionalno. Pismo sa svim detaljima poroda bit će odneseno iz bolnice kraljici Elizabeti, koja će potom narediti da se vijest izvjesi na glavnim vratima Buckinghamske palače.

A prije nego se dijete rodi, svi oni koji vole adrenalin i igre na sreću mogu u kladionicu. Naime, novac u džep nekim sretnicima moglo bi donijeti točno prognoziranje hoće li Kate roditi djevojčicu ili dječaka, kako će dijete nazvati te koje će dužine i težine biti.

No, nisu samo kladioničari odlučili zaraditi. Britanskoj kraljevskoj obitelji često se predbacuje da je rastrošna bez pravog pokrića i da živi na teret poreznih obveznika, ali se na njima i jako dobro zarađuje. U široku ponudu šalica, tanjurića, pepeljara, ručnika, razglednica i ostalih suvenira na kojima su slike članova kraljevske obitelji (William i Kate daleko su najprodavaniji) sada su uvršteni i suveniri vezani uz kraljevsku bebu.

Kako djetetov spol nije poznat, prodavači sve suvenire, majice i ostale dječje proizvode rade u dvije boje – plavoj i ružičastoj. A književnica Martha Mumford čak je napisala i dječju knjigu “Shhh! Don’t Wake the Royal Baby” (“Pssst! Nemoj probuditi kraljevsku bebu”) koja je ilustrirana crtežima kraljice Elizabete i njezina praunuka. 
Predviđa se da bi zarada od suvenira s motivima kraljevske bebe ovog ljeta u Ujedinjenom Kraljevstvu mogla biti vrtoglave dvije milijarde kuna.

Darovi iz cijelog svijeta

I draguljari rade punom parom i smišljaju razne ideje, a jedna od ponajboljih je ona Thea Fennella, omiljenog draguljara Beckhamovih, Eltona Johna i Madonne, koji je s proizvođačem dječje kreme dogovorio izradu narukvice koja ima privjesak u obliku kutijice u koju Kate može spremiti manju količinu kreme koja će joj uvijek biti pri ruci. Vrijednost narukvice je oko 90 tisuća kuna.

Budućim roditeljima neprestano stižu darovi, a finska vlada poslala je na njihovu londonsku adresu paket dječje odjeće i ostalih potrepština koje su prikupile buduće mame u Finskoj. Glasnogovornik kraljevske obitelji zahvalio je finskoj vladi i rekao da su Kate i William oduševljeni kutijom punom darova u kojoj su se našli i kondomi. Što su time Finci htjeli poručiti mladim roditeljima, zasad nije poznato.

>> Kate Middleton i princ William na poklon od Finske dobili kondome!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije