Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvizaši oduševili

U Šifri i Potjeri ovi mladi natjecatelji uzeli su nekoliko stotina tisuća kuna

Foto: Krasnodar Peršun/HRT
1/5
23.11.2017.
u 20:08

Osvojeni novac uglavnom će potrošiti na putovanja i obrazovanje te ga eventualno uložiti, otkrili su nam mladi kvizaši Tvrtko Pleić, Miljenka Ivec i Fabijan Čorak.

Unatrag nekoliko tjedana, HRT je, zahvaljujući pametnim i perspektivnim mladim kvizašima, ostao uskraćen za nekoliko stotina tisuća kuna. Ovo je i te kako uspješna sezona za natjecatelje HRT-ovih kvizova koja im daje samopouzdanje da idu još dalje testirajući svoje znanje.


 

– Osjećaj je fenomenalan. Ne samo zbog iznosa, već, moram priznati, poprilično djeluje na ego. Čovjeku godi znati da je u društvu malobrojnih koji su otvorili pitanje za pola milijuna kuna, odnosno onih koji su kući otišli sa 125 tisuća kuna – rekao nam je Tvrtko Pleić, student geografije i povijesti iz Donjeg Miholjca koji je postao treći natjecatelj kviza Šifra koji je otvorio polumilijunsko pitanje. Tvrtko kaže kako još nije potrošio osvojeni iznos, no da novac planira potrošiti na putovanje i nastavak obrazovanja.

Pothvat studenta Tvrtka Pleića uspjela je ponoviti psihologinja Miljenka Ivec iz Novog Marofa otvorivši također pitanje za pola milijuna kuna. U razmjerno kratkom vremenu uspjela je, uz malo sreće, ponuditi točne odgovore na svih petnaest postavljenih pitanja i doći do polumilijunskoga zadatka. Odustala je na vrijeme i kući odnijela 125 tisuća kuna.

– Odmalena volim i pratim kvizove na televiziji, Kviskoteku nisam propuštala, a poslije kvizove Diplomac, Izazov, Upitnik... Uglavnom, što god se tog formata vrtjelo na TV-u, ja sam pratila. Čim sam navršila 18, prijavila sam se za Najslabiju kariku i Tko želi biti milijunaš. Volim se natjecati, ponajprije sama sa sobom, provjeravati svoje znanja – rekla je Miljenka, koja također novac planira potrošiti na putovanje.

– Budućnost kviza zove se Fabijan – rekao je urednik kviza Potjera Igor Grković za 21-godišnjeg studenta FER-a Fabijana Čorka iz Zagreba koji je s još dvoje natjecatelja, Brankom Bešenićem i Ivanom Lovrek, u kvizu Potjera osvojio čak 240 tisuća kuna.

– Dobar je to osjećaj i to ne samo zbog novca nego i zbog barem dvije stvari: činjenice da je to nešto što sam zapravo uprihodio samostalno te da mi je tzv. beskorisno znanje bilo korisno. Nisam još siguran kako ću potrošiti novac, ali razmišljao sam o tome da barem dio uložim.

A što je, po Fabijanovu mišljenju, potrebno za uspjeh na kvizovima? – Za uspjeh na kvizu treba biti stalno zainteresiran za stjecanje novog znanja. Kada primijetite neki podatak, neku zgodnu informaciju, pokušate ga povezati s onime što već znate, uklopiti ga u postojeće umne okvire. I tako se polako izgrađuje baza – zaključio je.

Pogledajte gdje su i što rade nekada poznate TV voditeljice i urednice

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije