Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kviz Šifra

Student otvorio pitanje za 500.000 kn: 'Odustao sam. Nisam imao hrabrosti...'

Foto: HRT
1/6
29.10.2017.
u 21:48

Naime, kad sam se prijavio na natjecanje u kvizu Šifra, očekivao sam najviše 25 tisuća kuna...

U večerašnjoj je uzbudljivoj igri u kvizu Šifra na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) student geografije i povijesti Tvrtko Pleić iz Donjega Miholjca otvorio pitanje za pola milijuna kuna, priopćili su s HRT-a.

Iako je kući otišao sa 125 tisuća kuna, u igri punoj preokreta postao je treći natjecatelj Šifre koji je otvorio pitanje koje donosi pola milijuna. „Još nisam svjestan da sam osvojio 125 tisuća kuna. Poslužili su me sreća, logika, znanje i intuicija.

Naime, kad sam se prijavio na natjecanje u kvizu Šifra, očekivao sam najviše 25 tisuća kuna, a na kraju sam otišao kući s pet puta većim iznosom. Moglo je biti i mnogo više, no odustao sam jer nisam imao hrabrosti odgovoriti na pitanje za pola milijuna kuna.

Nije mi žao! Prezadovoljan sam i s ovim osvojenim iznosom te zahvaljujem Hrvatskoj radioteleviziji na sudjelovanju u kvizu i na sjajnome ugođaju tijekom emisije”, izjavio je Tvrtko Pleić. Mladi Slavonac koji stanuje u HRT-ovu susjedstvu, u studentskome domu u zagrebačkome Cvjetnom naselju, nije početnik u kvizovima. Iza njega je već pobjeda u kvizu Potjera. „HRT-ove kvizove rado gledam jer su dinamični i zanimljivi, a smatram da su popularni i zbog sjajnih voditelja – Tarika Filipovića i Joška Lokasa. Inače, smatram da je opća popularnost kvizova rezultat popularnosti tzv. pub-kvizova, ali i obrazovne uloge koju imaju, osobito na javnoj televiziji”, zaključio je Tvrtko Pleić te otkrio kako će osvojeni iznos uložiti u nastavak obrazovanja i prekooceansko putovanje na koje je oduvijek želio poći, ali i na neke sitnice koje mladi vole. Njegovim su nastupom oduševljeni roditelji u Donjemu Miholjcu te prijatelji i studentski kolege u Zagrebu, ali i ekipa omiljenoga HRT-ova kviza.

„U nastupu koji je rijetko koga ostavljao ravnodušnim, Tvrtko Pleić otišao je kući sa 125 tisuća kuna. Na putu do pola milijuna kuna ključno je izabrati pravu strategiju i uz odgovarajuću količinu i znanja i sreće, ali i uz rizik da se izgubi osvojeni iznos – odgovoriti na tri niza od pet pitanja. U završnoj je igri potrebno poredati četiri pojma prema zadanome kriteriju. Otvaranjem zadataka za pola milijuna kuna, uz Tvrtka Pleića, mogu se pohvaliti još samo dvojica natjecatelja iz prve sezone: Tomislav Vlaić i Josip Batur”, podsjetio je voditelj HRT-ova kviza Šifra Joško Lokas.

Komentara 4

HR
hr76
01:09 30.10.2017.

Meni je to dosadan kviz, voditelj previše priča i samo otkrivanje šifre nema puno smisla niti doprinosi radnji, već oteže akciju do granice negledljivosti. Štoviše, djeluje kao da autor nije imao ideju kako napraviti kviz sličan milijunašu, a da ne povrijedi autorska prava. Vratite kviskoteku!

PR
prajdali100
22:21 29.10.2017.

Gledao sam ! Svaka čast mladicu,bio si hrabar a takve sreca zna pomaziti.

ZO
zockson
07:40 30.10.2017.

Dosadno do bola. Toliko praznog hoda da ne vidim što je tu dinamično.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije